Skip to content
Puterea Știrilor Video

Scandalurile din coaliție au blocat România, susțin social-democrații. Gabriel Zetea: Nu mai funcționează nimic!

Inquam Photos / George Călin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea susține că lacunele de comunicare din coaliția de guvernare reprezintă cauza pentru care situația pandemică, dar și economia, nu sunt gestionate corect. El compară cele trei partide aflate la guvernare, PNL, URSPLUS și UDMR, cu defuncta CDR, afirmând că ”acea perioadă de tristă amintire” se repetă și acum.

„ Vorbim în primul rând de Guvern, unde ar trebui să existe o comunicare corectă, cinstită, principială, uneori de subordonare între membrii cabinetului, dar vedem ce se întâmplă în județe, unde este această alianță de dreapta PNL-USR nu prea funcționează. Oamenii nu prea se întâlnesc unii cu ceilalți și atunci și strategia locală a județelor este deraiată, iar acest lucru se răsfrânge și mai departe, la București. Așteptăm să vedem și în Parlamentul României cât de repede vor apărea astfel de disfuncționalități pentru că, până la urmă, să avem și cireașa de pe tort: nu mai funcționează nimic”, spune Zetea.

Acesta transmite că social-democrații sunt de părere că acțiunile coaliției de guvernare vor avea consecințe negative puternice asupra României, așa cum s-a întâmplat și în cazul CDR.

„Noi, cei de la PSD, am spus de anul trecut, dinainte de alegerile parlamentare, că această alianță impusă de către Klaus Iohannis împotriva voturilor românilor va înseamnă un nou CDR. O perioadă de tristă amintire pentru România, o perioadă în care lucrurile nu au funcționat, o perioadă care a generat crize și răni adânci în economia României. Poate ce mai tineri nu își amintesc, însă au trecut 20 de ani de atunci și unii români încă au traume din acea perioadă, și același lucru se întâmplă și acum.

Vorbim despre o criză și la nivel mondial. Este o criză sanitară care a generat o criză economică, și vorbim despre lipsa măsurilor, despre lipsa sprijinului real, adevărat. Să fi fost sprijinite societățile comerciale românești în mod special, să își continue afacerile, să ofere locuri de muncă, să ofere în continuare salarii pentru angajați pentru ca în plină criză sanitară fiecare să își poată duce traiul de pe o zi pe alta. Nimeni nu se aștepta să câștige mai mult, dar nici să vorbim despre falimente în România și despre întregi ramuri ale economiei care s-au blocat, nu doar HoReCa, deși în acolo dezastrul e imens pentru că sunt sute de oameni care au plecat din acest sistem și gândiți-vă mai departe: cum îi aducem înapoi?! Acești oameni au plecat din țară pentru că nu aveau oportunități.

Un restaurant care și-a pierdut bucătarul, păi ăla nu mai e restaurant, pentru că bucătarul înseamnă sufletul acelui loc. Dacă nu mai ai bucătari care să facă mâncarea care îi cheamă pe oameni să revină la restaurantul respectiv, pentru că acești oameni nu au mai fost plătiți de un an și ceva, cum vom mai redresa această industrie?!

Eu sunt din județul Maramureș și aici industria ospitalității reprezintă unul dintre principalele motoare de dezvoltare economică pentru întreg județul. Eu îl văd pe domnul Cîțu extrem de fericit, ne arată cifre, tot felul de ratinguri din țară, el trăiește în macroeconomie, dar să coboare puțin, să vină între oameni, să vină să vadă cum au reușit să supraviețuiască un an și jumătate patronii de restaurante, patronii de pensiuni mici și să vadă felul în care măsurile proaste economice ale guvernului ne-au dus în situație de sapă de lemn”, conchide social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *