Skip to content
Politică

Scântei în coaliția de guvernare după criticile venite de la Bruxelles pe PNRR. Se cere capul ministrului Ghinea

Ministerul Fondurilor Europene

Scântei în coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR, după criticile venite de la Bruxelles pe tema Planului Național de Reziliență și Redresare. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că feedback-ul extrem de critic la adresa planului făcut de România a produs rumoare printre mai mulți liberali care cer demiterea ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Nemulțumiri sunt și la adresa premierului Florin Cîțu, acuzat că nu a monitorizat în detaliu PNRR, așa cum a promis.

„Nu ne așteptam la atâtea critici. Nu e normal. Ministrul Ghinea și premierul chiar nu știau ce trimit la Bruxelles? În niciun caz nu trebuia să se ajungă aici, iar Ghinea ar trebui să plătească cu funcția. El l-a făcut, e în proporție de 90% creația sa”, au precizat surse liberale pentru PS News.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă

Cele mai multe critici se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte. În ceea ce priveşte Sistemul de management al apei, una dintre critici vizează faptul că valorile asumate pentru ţinte sunt, în general, mai mici decât rezultatul calculelor. La alte investiţii se precizează că nu sunt furnizate punctele de referinţă şi metodologia de cost.

În ceea ce priveşte Transportul sustenabil, Comisia Europeană menţionează că pe anumite proiecte de transport feroviar nu este clar dacă standardele de costuri includ TVA sau nu şi nu sunt clare explicaţiile furnizate despre modernizarea a 30 de locomotive.

În ceea ce priveşte Fondul pentru Valul Renovării nu este clar cum se obţine costul total de 1 miliard de euro, întrucât există neconcordanţe între informaţii

În legătură cu Fondul local pentru tranzitia verde şi digitală, CE menţionează că justificarea costurilor este insuficientă sau lipseşte. Şi la proiectul România Educată există critici, una dintre acestea vizând faptul că Guvernul trebuie să explice fiecare investiţie, nu grupate.

Comisia Europeană urmează să dea săptămâna viitoare undă verde primelor planuri de relansare economică naţionale fnanţate de către Uniunea Europeană (UE) împotriva consecinţelor economice ale pandemiei covid-19, a anunţat marţi preşedinta CE Ursula von der Leyen, citată de AFP.

1 comentariu la “Scântei în coaliția de guvernare după criticile venite de la Bruxelles pe PNRR. Se cere capul ministrului Ghinea

 1. Ce sa zici!?
  La așa echipă; așa plan ; așa rezultat!
  Pressdinte, Miniștri, Demnitari, cu grave lacune de educație, grave probleme în exprimare, comunicare, lipsa culturii generale, teribilism, incompetența, intr-un cuvant DEZASTRU NATIONAL intr-o țară care a dat mari OAMENI DE ȘTIINȚĂ, CULTURĂ, EDUCAȚIE!
  Pun și eu o intrebare celor care îi aleg și îi numesc pe acești inculți în funcții!:
  NU VĂ ESTE RUSINE!
  AVEȚI NEVOIE DE OBEDIENTI!?
  ALEGEȚI NAIBI MACAR UNII MAI PREGĂTIȚI, NU TOATE GUNOAIELE!
  PÂNĂ LA URMĂ EI VĂ REPREZINTĂ ȘI PE VOI!
  SE AUDE SRI, SIE, ….samd….care iti mai fi in SISTEM…..RUSINE pentru copii voștri, pentru urmași voștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *