Skip to content
Politică

SCÂNTEI în coaliția PSD-ALDE! Tăriceanu, SUPĂRAT că Dragnea s-a apucat să tranzacționeze ministere fără el EXCLUSIV SURSE

news.ro

Dovadă că, în pofida aparențelor atent cultivate de Liviu Dragnea, relațiile de la vârful coaliției PSD-ALDE rămân glaciale și încordate, atât pe fundalul vechilor contre privind suspendarea președintelui Klaus Iohannis, cât și în contextul presiunilor subterane pentru impunerea unei OUG privind amnistia și grațierea, Călin Popescu-Tăriceanu a avertizat, miercuri, că o eventuală remaniere a Cabinetului Dăncilă nu este deloc obligatorie, deși a admis că în Guvern există o serie de probleme.

Potrivit surselor PSnews.ro, pe Tăriceanu îl deranjează teribil că Dragnea s-a apucat deja să tranzacționeze ministere importante cu o serie de baroni, pentru a-și asigura subzistența la conducerea PSD, fără a purta însă nici cea mai mică discuție, în cadrul coaliției, despre remanierea Executivului și despre modificările care se impun.

Nemulțumirile șefului ALDE

În realitate, deși demnitarii ALDE s-au dat în stambă în repetate rânduri – vicepremierul Grațiela Gavrielescu se poate lua oricând la întrecere cu Viorica Dăncilă, Carmen Dan sau Valentin Popa în privința agramatismelor și a inepțiilor emise –, Tăriceanu consideră că marile gafe și bâlbe ale miniștrilor PSD-iști aduc prejudicii de imagine nu numai actului guvernamental, ceea ce este o certitudine, ci și Alianței pe care o conduce. Sursele citate susțin că, în spatele ușilor închise, Tăriceanu solicită să fie ținut la curent cu lista propunerilor pentru ministerele vizate, întrucât nu mai e dispus să își asume viitoare bâlbe și erori, mai ales în perspectiva preluării președinției Consiliului UE. Simultan, Tăriceanu îi forțează mâna lui Dragnea și intenționează să se aleagă cu mai multe pârghii guvernamentale decât deține în prezent. De asemenea, senatorul simte miros de sânge și trenează negocierile, până va afla dacă Dragnea va rămâne sau nu în picioare, și dacă da, câtă putere va mai avea în principalul partid de guvernământ, având în vedere intensitatea luptelor intestine.

Cum l-a dezumflat pe Dragnea     

Iată ce a spus Tăriceanu despre eventualitatea unei remanieri: ”Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă acest lucru trebuie sau nu făcut (remaniere – n.red.). Cred că cel mai bine trebuie făcută o discuţie cu primul ministru, care poate să facă cea mai corectă apreciere asupra modului în care funcţionează executivul în ansamblu şi fiecare ministru. Dacă ne cere să o susţinem în demersul pe care îl doreste, putem să o facem declarativ, politic. Dacă v-aş spune că e totul perfect, aş fi în eroare. Sigur că în orice guvern unii nu performează la fel de bine ca alţii. Remanierea poate să pornească în momentul în care această evaluare este făcută de prim-ministru cu privire la stadiul implementării măsurilor din program. Primul ministru trebuie să facă aceste aprecieri şi să ni le prezinte. Având în vedere că se bucură de încrederea noastră, nu cred că va avea obstacole. Acest lucru nu înseamnă obligatoriu o remaniere. Cred că primul ministru ştie că o remaniere nu se anunţă înainte, pentru că întregul aparat al ministerelor se blochează”, a declarat Tăriceanu, miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *