Skip to content
Puterea Știrilor Video

Scântei în coaliție! Renate Weber (ALDE), reacție FULGER după anunțul lui Dragnea privind candidatul la prezidențiale

Inquam Photos / George Călin

Renate Weber, candidat ALDE la alegerile europarlamentare a fost invitată marți la Puterea Știrilor, unde a vorbit despre anunțul făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia partidul va anunța duminică seara, după alegeri, candidatul la alegerile prezidențiale din acest an.

După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm“, a declarat Liviu Dragnea, întrebat când va fi anunţat candidatul PSD la prezidenţiale. „Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă“, a completat preşedintele social-democraţilor.

În acest context europarlamentarul ALDE s-a arătat surprinsă de anunțul făcut de liderul PSD, catalogându-l drept” o delcarație temerară”.

Totodată, Renate Weber a declarat că, potrivit ultimelor discuții din coaliție, după alegerile din 26 mai, liderul PSD și președintele ALDE se vor întâlni pentru a stabili strategia și numele canduidatului pentru prezidențiale.

Este o declarație temerară pentru că noi tot ce știm este că după alegeri ne vom aduna și vom discuta care este cea mai bună opțiune pentru prezidențiale. Acum dacă domnul Dragnea zice că ne anunță numai bazându-se pe rezultatul de la alegerile europarlamentare, cred că este o abordare ușor superficială pentru că nu se bazează pe toate celelalte elemente pe care în mod normal ar trebui să le aibă în vedere. Aici este vorba și de capitalul de încredere al potențialului candidat, capacitatea acelui candidat de a ajunge în turul 2 și mai ales de șansalui de a învinge în turul 2.

Ultimele discuții clare pe care le-am avut, inclusiv cu președintele Tăriceanu, era că numai după alegerile din 26 mai cei doi se vor întâlni, a declarat Renate Weber la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *