Skip to content
Politică

Scapă cine poate! 700 de cereri de pensionare depuse de polițiști în 3 zile

antena3.ro

De la sfârșitul săptămânii trecute și până pe 1 august, Ministerul de Interne a fost asaltat cu peste 700 de cereri de pensionare depuse de polițiștii care se tem că noua lege a pensiilor i-ar putea lăsa fără anumite beneficii.

Situația a fost comuncată în mod public de Ministrul de Interne, Carmen Dan, care a anunțat că printre cei care vor să iasă la pensie se numără și 16 chestori de poliție.

Într-o intervenție telefonică la postul tv Antena 3, Carmen Dan a anunțat că valul de cereri de retragere din activitate a polițiștilor duce numărul total de cereri de pensionări din acest an la 3.200.

De vineri până astăzi au depus cereri de pensionare 700 de politiști. De la începutul anului au solicitat ieșirea la pensie peste 3.200 de angajați ai MAI. Printre cei care au solicitat ieșirea la pensie sunt și 16 chestori. Media de vârstă la pensionare este de 55 de ani”, a comentat ministrul de Interne, citat de b1.ro.

Chestiunea modificării modului de indexzare a pensiilor speciale îi face pe mulți dintre anagajații structurilor militarizate să părăsească locul de muncă dacă au atins vârsta limită e pensionare din sector, de teama modificărilor pe care le-ar aduce o Odonanță de Urgență în acest sens.

În weekend, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că un proiect de modificarea legii pensiilor, care vizează pensiile speciale se află pe masa de lucru a Guvernului, acesta urmând să fie prezentat în mod oficial în cel mult două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *