Skip to content
Cultura

Scara pe care a pășit Iisus înainte de răstignire, deschisă pentru public, după 300 de ani

News.ro

Scara pe care se crede că a urcat Iisus înainte de răstignire, pătate de sânge, şi care a fost cumpărată de la Ierusalim de Imperiul Roman, a fost deschisă pentru public după 300 de ani, potrivit publicaţiei Times of Israel.

Creştinii, care celebrează Paştele, cred că Iisus a urcat Scara Sfântă sau Scala Sancta, pe drumul său către judecata lui Pilat din Pont, înainte de răstignire.

Treptele din Roma au fost redeschise la începutul acestei luni după mai mult de un an de restaurare, oferind pelegrinilor o ocazie unică de a le urca aşa cum milioane de oameni au făcut-o înainte, timp de secole, în genunchi.

Potrivit tradiţiei, nesusţinută de niciun document, cele 28 de trepte de marmură au fost aduse de la Ierusalim la Roma în secolul IV, sub domnia împăratului Constantin cel Mare, la cererea mamei sale, Elena, o colecţionară de relicve ale lui Iisus.

A fost vizitată de mulţi credincioşi înainte de a fi acoperită în 1723 cu scândurie de lemn pentru a o proteja de deteriorările cauzate de pelegrini.

Totuşi, nimeni nu ştie cu sigurnţă dacă această scară, care a fost la Roma timp de secole, este aceeaşi cu cea de la Ierusalim de acum 2000 de ani.

Scara a fost deschisă pentur public la 11 aprilie, şi va rămâne astfel timp de două luni după care va fi acoperită din nou, potrivit lui Barbara Jatta, director al Vatican Museums.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *