Skip to content
Politică

Scenă halucinantă în sala de judecată: procuroare bătută de inculpata încătuşată!

Scenă halucinantă în sala de judecată: procuroare bătută de inculpata încătuşată!

Incident rar intalnit intr-o instanta: o procuroare a fost batuta de o inculpata chiar in sala de judecata. S-a intamplat la Judecatoria Timisoara, victima fiind procuroarea Bianca Loredana Macrea, de la Parchetul de pe langa Judecatora Timisoara.

Agresiunea a avut loc duminica, 17 iulie 2016, cand procuroarea Bianca Loredana Macrea se afla la Judecatoria Timisoara pentru a sustine o propunerea de arestare preventiva a unei femei, Maria Mirabela Nutu, acuzata de talharie. Potrivit procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Timisoara, Nutu, desi avea mainile incatusate, ar fi lovit-o pe Bianca Loredana Macrea in zona fetei, dupa care ar fi amenintat-o ca se va razbuna dupa ce va fi eliberata, transmite Luju.ro.

Prezentam comunicatul Parchetului Judecatoriei Timisoara:

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, la data de 17 iulie 2016, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata NUTU MARIA MIRABELA sub aspectul savarsirii infractiunii deultraj judiciar.

Inculpata urmeaza a fi prezentata in cursul zilei de 18 iulie 2016, cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara.

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, au rezultat urmatoarele:

In data de 17 iulie 2016, ora 12:00, la sediul Judecatoriei Timisoara, persoana vatamata, avand calitatea de procuror si aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu (sustinerea in fata instantei a propunerii de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara intr-un dosar penal), a fost lovita cu ambele maini, ce erau incatusate, in zona fetei, de catre inculpata Nutu Maria Mirabela, cercetata in stare de retinere in dosarul penal mentionat. In aceleasi imprejurari, inculpata i-ar fi adresat persoanei vatamate amenintari cu privire la exercitarea unor acte de violenta dupa ce va fi eliberata.

Totodata, cu privire la incident a fost informata conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Timis, dispunandu-se efectuarea de verificari pentru a se stabili daca lucratorii de politie care insoteau inculpata (aflata in stare de retinere) au respectat prevederile legale privind procedura de paza si supraveghere a persoanelor arestate sau retinute.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Agresoarea procuroarei Bianca Loredana Macrea a fost arestata preventiv pentru 30 de zile de Judecatoria Timisoara, pentru ultraj judiciar.

Iata minuta Judecatoriei Timisoara:

„Solutia pe scurt: In temeiul art. 226 Cod procedura penala, raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 si 4 lit. e si art. 223 alin. 2 Cod procedura penala, admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, privind pe inculpata NUTU MARIA MIRABELA. Dispune arestarea preventiva a inculpatei NUTU MARIA MIRABELA, fara antecedente penale, aflata in stare de arest preventiv in I.P.J Timis – Arest, cercetata pentru savarsirea infractiunii de ultraj judiciar, prevazuta de art. 279 alin. 1 Cod penal rap. la art. 193 alin. 1 si 2 Cod penal, pe o durata de 30 zile, incepand cu data de 18.07.2016 pana la data de 16.08.2016, inclusiv.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile raman in sarcina statului.

In baza art. 272 alin. 1 Cod procedura penala, dispune virarea din fondurile Ministerului Justitiei catre Baroul Timis a sumei de 260 lei reprezentand onorariul avocatului din oficiu. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 18.07.2016, ora 13.00.
Document: incheiere – masuri preventive (faza de UP) 65/2016 18.07.2016”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *