Skip to content
Politică

Scena politică, dinamitată. Un analist politic dezvăluie numele posibilului candidat PSD la prezidențiale: scenariu negru pentru Iohannis EXCLUSIV

someseanul.ro

Puțin timp ne mai desparte până se va da start-ul luptei pentru fotoliul de la Cotroceni, care se anunță a fi una aprigă.

PSnews.ro a stat de vorbă cu analistul politic Cristian Pîrvulescu, care a dezvăluit numele posibilului candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2019. Concret: potrivit lui Pîrvulescu, Liviu Dragnea, liderul PSD, ar putea fi candidatul social-democraților în bătălia pentru Cotroceni, care, conform analistului, este interesat să ”atace” funcția prezidențiale și prin alte mijloace, precum suspendarea și revocarea lui klaus Iohannis.

Când vorbim despre Călin Popescu Tăriceanu și de Liviu Dragnea, vorbim despre doi posibili competitori la alegerile prezidențiale de anul viitor. Că domnul Dragnea își dorește să fie un competitor, am înțeles-o destul de clar dintr-o declarație de acum vreo 3 luni de zile a doamnei Carmen Dan, de la manifesta din Piața Victoriei a majorității PSD-ALDE din iunie.

Domnul Dragnea este interesat în măsura în care va fi degrevat de problemele juridice, și face tot efortul în acest sens, să candideze la alegerile prezidențiale. Atacul împotriva domnului Iohannis din conferința de presă de la Parlament a fost o indicație cât se poate de clară. În măsura în care nu va avea niciun fel de impediment juridic, cred că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la prezidențiale, de altfel, nu are altă șansă să rămână în frunte PSD-ului decât dacă va fi candidat. Dar să ne înțelegem, domnul Dragnea nu este naiv, el știe care sunt limitele PSD-ului în alegerile prezidențiale, deci va fi candidat în condițiile în care va avea toate șansele să devină și președinte al României. În continuare, după ce se depășesc toate problemele juridice, rămân și alte oportunități să atace funcția prezidențială, poate chiar mai devreme. De exemplu, de ce nu o suspendare și revocare a președintelui, oportunitatea cu referendumul pentru modificarea Constituției a trecut, s-a văzut că ar fi fost eroare”, a declarat Cristian Pîrvulescu pentru PSnews.ro

Pe data de 9 mai 2019 la Sibiu va avea loc Summitul Consiliului Uniunii Europene – primul după Brexit, moment important în cariera politică a actualului președinte al României, mai spune analistul politic.

”Dar cred că domnul Dragnea este în continuare tentat de acest lucru. Domnul Iohannis va plăti un avans care este legat în mare măsură legat de președinția rotativă a Consiliului UE. Întâlnire de la Summitul de la Sibiu din mai va însemna un pas important în cariera politică a domnului Iohannis, va fi important să reseteze scena politică dacă va fi candidat. PSD nu pare să își găsească în momentul de față un alt lider înafara domnului Dragnea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *