Skip to content
Politică

Scenariile lui C. Gușă după anunțul președintelui: Este război în toată regula!

Consultantul politic Cozmin Guşă, prezent luni seara în emisiunea Prime Time News cu Denise Rifai, de la postul de televiziune Realitatea TV, a comentat anunţul preşedintelui României de începere a demersurilor pentru un referendum în care românii să spună dacă sunt de acord sau nu cu proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

”Trebuie să traducem prima dată din punct de vedere al interesului strict al preşedintelui Iohannis în această luptă politică, război adevărat pe care l-am discutat încă din timpul campaniei…cam tot ce am discutat noi s-a întâmplat, tot la tine în emisiune am analizat un scenariu, vorbeam despre pace sau război şi iată că este război în toată regula în care, într-adevăr, Klaus Iohannis are interesul să păstreze iniţiativa”, a declarat Gușă.

" "

Mai mult, Cozmin Guşă  a explicat că vede gestul preşedintelui României ca pe un gest de luptă politică: Domnul Iohannis în continuare îşi strânge armata. E pus sub presiunea suspendării încă din timpul campaniei electorale, într-un mod explicit şi implicit totdodată şi ….nemaiavând  un aliat pe care să se poată baza, o armată ordonată politic, PNL nici nu poate fi vorba, USR nici atât, am văzut că nici armata tehnicraţilor nu i-a fost de prea mare folos, deşi le-a pus o guvernare în braţe…dânsul doreşte să lupte împotriva planurilor de suspendare ale majorităţii PSD cu aceste mişcări care sunt de natură să le reamintească cetăţenilor care nu sunt de partea PSD că ar putea avea un vector în persoana lui Iohannis, chiar dacă nu mai pot avea un vector politic sub forma unui partid din pricina performanţelor slabe.

Văd gestul preşedintelui ca pe un gest de luptă politică şi văd că nu poate avea consecinţe juridice ce va întreba, pentru că întrebarea adresată la referendum trebuie să capete aviz de constituţionalitate. Avizul nu se poate da dacă acea întrebare de la referendum intră pe zona de competenţă a vreunei entităţi statale. Nu poate, de exemplu, să întrebe la referendum despre Codul Penal, este interzis. Întrebarea pe care o vom vedea, pentru că va fi bine sfătuit preşedintele, va fi una de tip consultativ, dacă cetăţenii români ar fi de acord sau nu ar fi de acord cu ceva. „

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *