Skip to content
Politică

Scenariile lui Gușă. Cine câștigă și cine pierde în cazul în care Iohannis va fi declarat incompatibil

Consultantul politic, Cozmin Gușă a detaliat miercuri seară o serie de scenarii despre cum ar putea evolua situația politică, în cazul în care prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, va fi declarat incompatibil. 

Curtea Supremă va decide astăzi dacă dosarul în care Iohannis este acuzat de incompatibilitate ajunge din nou în instanţă. Agenţia Naţională pentru Integritate a făcut recurs la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, favorabilă șefului PNl: Instanţa trebuie să hotărască acum dacă recursul ANI este justificat şi dacă dosarul va ajunge din nou în instanţă. 

Cu privire la cum ar putea arăta situația dacă Iohannis va avea astăzi sau în perioada imediat următoare parte de o decizie nefavorabilă, Cozmin Gușă a precizat că ”dacă rămânem fără Iohannis în campanie, bătaia pe capitalul electoral pe care l-ar lăsa Iohannis în urma este dat de o treabă pro-activă și de o stare anti-stânga, anti Ponta anti baroni care marchează la nivelul nehotărâților opțiunea politică. Nu sunt prea multi candidați care se bat în scenariu de care vorbeam. In principal e vorba de Udrea, Tariceanu, Macovei si despre Melescanu.

Referitor la cum se vor împărți voturile, consultantul politic a precizat „vorbim de o structura ACL, care cuprinde PDL-PNL si un nor din jurul ACL care asteapta sa scape Romanie de pericolul stangii. Batalia va fi crunta. Treburile se injumatatesc in sensul ca PDL se va orienta intr-o mica masura catre Monica Macovei, si intr-o mare masura catre Elena Udrea, extinctia lui Blaga.

De cealalata parte, daca pana ieri Tariceanu in cazul plecarii lui Iohannis avea o sansa mare, aparitia lui Melescanu naste un candidat cu emergenta mare, net superioara lui Tariceanu, cam intre cei doi intr-o majoritate favorabila lui Melescanu se vor imparti voturile.”

Un scenariu care l-ar salva pe Vasile Blaga

”Scenariu singurul candidatului unic pe care l-ar promova Blaga la nivelul structurii PNL-PDL in acest moment este Melescanu. Surpriza campaniei si salvarea lui Blaga, pentru ca Blaga are de platit acest joc in care nu s-a asigurat, avand-ul in rezerva pe Predoiu si nefolosindu-l ca sa poata sa-l inlocuiasca. Eu am trait experienta cu Stolojan și Basescu in 2004 si stiu ce greu a fost de inlocuit candidatul Stolojan, noroc ca-l aveam pe Basescu pentru ca astazi Nastase era presedinte si nu mai patea ce a patit, era nevoie de o rezerva.
Doar Melescanu l-ar putea salva pe Blaga de la oprobriu partidului si atunci voturile s-ar imparti intr-o mai mica masura. Sansele lui Melescanu pentru turul 2 al deveni extrem de consistente”, a mai precizat Gușă la Realitatea tv.

 

2 comentarii la “Scenariile lui Gușă. Cine câștigă și cine pierde în cazul în care Iohannis va fi declarat incompatibil

  1. FABULA–-Se spune ca SOPARLA si-a rupt spinarea-n doua , / Voind sa se lungeasca , sa fie cat un sarpe . / Tot astfel , tie insuti acelasu rau iti faci /Cand vrei sa fii de-o seama cu cin` TE DEPASESTE .

  2. Scenariile lui Gusa. Pai sa-mi zica si mie cineva daca vreodata i-a iesit vreun scenariu lui Gusa, ca eu nu-mi aduc aminte. Stiu doar ca in diverse perioade de timp a fost langa toti. Si pe toti langa care a fost, i-a tradat. Si tot nu i-au iesit scenariile. Maximul lui pe linie politica s-a numit PIN. Adica nimic. Ce il califica pe asta sa fie ascultat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *