Skip to content
Politică

Scenariu EXPLOZIV: Bruxelles-ul NU va acorda României președinția Consiliului UE! Consecințele VIOLENȚELOR EXCLUSIV

Newsweek

Un cunoscut istoric și politolog susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, în urma gravelor violențe de vineri, Bruxelles-ul va anunța oficial, în cursul lunii septembrie, că România nu va mai prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, cu atât mai mult cu cât Liviu Dragnea, Carmen Dan și Viorica Dăncilă – adică, responsabilii pentru măcelul din Piața Victoriei – se încăpățânează să își păstreze funcțiile și să se țină cu dinții de putere.

Este vorba despre scriitorul Stelian Tănase, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

După violențele din 10 august

”Realitatea e următoare: deși România este membră UE și NATO, și în pofida faptului că ne aflăm în plin An Centenar, partidul care a adus minerii a decis să bată poporul cu jandarmii. După ziua și noaptea de 10 august, România este izolată și total nefrecventabilă pe plan internațional. Au fost valuri de reacții de la Bruxelles, dar și din celelalte cancelarii ale lumii democratice, civilizate, reacții care au condamnat cu duritate gravele violențe de la București. Cele mai importante ziare și agenții mediatice ale lumii au comentat obiectiv groaznicele abuzuri săvârșite în Piața Victoriei. Direct răspunzătoare pentru măcelul din Piața Victoriei sunt următoarele trei personaje politice: Liviu Dragnea, ministrul Internelor, Carmen Dan și premierul Viorica Dăncilă. După toate acestea, cum ar mai putea aceste personaje total reprobabile să coordoneze președința Consiliului Uniunii Europene?! Haideți să fim serioși…

Bucureștiul nu este pregătit

Să nu ne ascundem după deget și să conștientizăm că puterea de la București nu este pregătită, absolut deloc, pentru exercitarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Bucureștiul nu poate garanta șase luni de stabilitate, iar istoria recentă demonstrează asta cu vârf și îndesat, și cu atât mai mult gazarea și snopirea în bătaie a sute, mii de protestari pașnici, ceea ce demonstrează că România nu este o democrație reală. Când oamenii nevinovați sunt gazați în masă și bătuți pe străzi, nu mai putem discuta despre o democrație. Vedeți dumneavoastră,  când a exercitat președinția Consiliului, Bulgaria a făcut o figură frumoasă, însă nu cred că România se îndreaptă spre așa ceva. Bruxelles-ul nu are nevoie de probleme, de scandaluri și disfuncții – să nu uităm că perioada președinției României coincide cu desfășurarea Brexit-ului, ceea ce va provoca o serie de complicații inerente. Din nefericire Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au pus țara într-o postură foarte, foarte vulnerabilă.

Gașca lui Dragnea s-a pitit pe domeniul de la Scroviștea

Observ că, deși a revenit din concediu, Viorica Dăncilă nu a catadicsit încă să trimită un punct de vedere, un comunicat oficial, către Bruxelles și către cele mai importante cancelarii ale Europei, așa cum ar fi fost normal, din punct de vedere diplomatic, după cauzarea acestor ample violențe. Cel mai probabil, Dragnea și-a convocat acoliții la Scroviștea, unde stau pitiți și pregătesc un plan de comunicare. Nu vor ieși pe sticlă fără acest plan. Oricum, tăcerea prelungită este cea mai prostă reacție. Câștigă cel care vorbește, nu cel care tace tocmai fiindcă este vinovat.

Când va face Bruxelles-ul marele anunț

Este foarte, foarte greu de crezut că, după cele întâmplate pe 10 august, Bruxelles-ul nu ia în calcul, la modul cel mai serios, faptul de a acorda altei țări președinția Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care, iată, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă sunt responsabili pentru violențe fără precedent, atacă în permanență Justiția și rămân în funcții, indiferent de enormitățile pe care le comit. Cred că lucrurile se vor mai tărăgănă până spre mijlocul lunii septembrie, când, dacă Dragnea și Dăncilă rămân în funcții, Bruxelles-ul va solicita oficial schimbarea țării care să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Dacă se va întâmpla așa ceva, și este foarte probabil să se întâmple, România va pierde enorm pe plan internațional.

Cum vor reacționa baronii PSD?

Aici mai intervin două aspecte. Pe de o parte, este de văzut dacă PSD va rămâne blocat și izolat în jurul lui Liviu Dragnea, care duce partidul și țara la pierzanie, sau, pe de altă parte, dacă va avea puterea să se scuture de gașca lui Dragnea și să pună pe masă un nume de premier serios și o formulă guvernamentală acceptabilă, din care să lipsească toate aceste fețe. Pe mine nu mă interesează absolut deloc de soarta PSD, doar sunt monarhist și om de dreapta, dar Dragnea și infractorii săi au izolat România și se duc spre prăpastie – dacă există oameni conștienți și cu personalitate în acest partid, e timpul să-și facă auzite vocile”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *