Skip to content
Politică Video

Scenariu negru pentru Orban: ce va face dacă va fi condamnat ca Dragnea? EXCLUSIV

radiocluj.ro

Seria interviurilor video PSnews.ro continuă vineri, avându-l ca invitat pe fostul vicepreședinte al PNL Ludovic Orban, candidat pentru președinția Partidului Național Liberal.

Fostul deputat a fost confruntat de către jurnalistul Dan Bucura cu un scenariu pesimist care l-ar putea viza în instanță: ipoteza ca, în ciuda achitării din primă instanță, Ludovic Orban să fie condamnat cu suspendare la apel, precum președintele PSD, Liviu Dragnea (cel care, totuși, primise inițial tot o pedeapsă cu suspendare, ea fiindu-i majorată în final).

La rândul lui, Orban a respins categoric orice altă variantă în afara achitării, considerând că i s-a făcut „o nedreptate uriașă” de către DNA.

„Nu există niciun fel de temei să se ajungă la un astfel de deznodământ. Mi s-a făcut o nedreptate uriașă. Deși mi s-a făcut o nedreptate în momentul în care – în urmă cu un an de zile – un procuror a dispus începerea urmăririi penale împotriva mea, m-am retras din toate funcțiile, n-am mai candidat la Primărie, nu am mai candidat la Parlamentul României (și am și anunțat public) până nu va exista un verdict dat de instanța de fond. Astăzi avem un verdict dat de instanța de fond, care spune că sunt nevinovat. Care, de fapt, este conform adevărului. Nu există – în condițiile faptelor care sunt relevate în acest proces – niciun fel de temei pentru a putea să mă gândesc la o astfel de perspectivă ca cea care mi-ați evocat-o dumneavoastră”, a declarat Ludovic Orban.

În continuare, fostul parlamentar s-a referit – chiar dacă fără s-o nominalizeze – la Claudia Roșu, cea care a devenit cunoscută când, în calitate de procuror DNA, a reținut-o pe Olguța Vasilescu (pe atunci primarul Craiovei), dar câteva luni mai târziu rechizitoriul a fost desființat de către Curtea de Apel București (CAB).

„Procurorul care a instrumentat acest dosar (Claudia Roșu – n.r.) nu mai este procuror în DNA (ci la Parchetul Curții de Apel București – n.r.), lucru care trebuie evidențiat – probabil nu doar din cauza a ceea ce mi-a făcut mie, dar el nu mai este procuror DNA astăzi, ceea ce arată ceva”, a opinat Orban.

Totuși, Ludovic Orban a refuzat să vorbească despre cazul Olguței Vasilescu: „Nu-mi place să discut; ați văzut că eu am evitat să mă pronunț public în toată perioada de instrumentare a dosarului, iar în perioada de judecată nu am dat decât acele declarații pe care le-am considerat necesare pentru a prezenta adevărul atunci când comunicatele DNA-ului sau anumite luări de poziție ale unora și ale altora nu au corespuns adevărului”.

Puteți urmări mai jos înregistrarea, de la momentul 19:50 până la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *