Skip to content
Politică

Scenariu surpriză. Cristoiu explică cine este marele câștigător al coabitării Iohannis- Ponta

" "

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește, în cadrul unui editorial postat pe blogul personal, despre relația de colaborare pe care o au Președintele Klaus iohannis și premierul Victor Ponta și cine ar cel care beneficiază de pe urma acestei ipostaze.

Ziaristul este de părere că România se confruntă cu situația în care pare condusă de doi președinți: unul ascuns la Cotroceni, în persoana lui Iohannis și unul la Palatul Victoria, Victor Ponta. Acesta din urmă, în viziunea lui Ion Cristoiu, deși a pierdut alegerile prezidențiale, se comportă precum un șef de stat și ”este mai puternic, mai activ, mai strălucitor ca niciodată, mai vocal”.

" "
" "

”Nici n-a apucat să se răcească știrea potrivit căreia Klaus Iohannis și-a amînat vizita în Republica Moldova pînă la clarificarea situației politice de peste Prut că, de la Guvern, s-a primit vestea unei vizite intempestive a lui Victor Ponta la Chișinău.
După o întîlnire la Cotroceni cu Klaus Iohannis, definită ca și celelalte întîlniri prin secretoșenia absolută și statul bot în bot, Victor Ponta a anunțat că renunță la deplasarea peste Prut.

Șahul dat lui Klaus Iohannis a fost însă mai mult decît limpede.
Acolo unde Klaus Iohannis șovăie, Victor Ponta se afirmă plenar!

După Acordul Politic de la Cotroceni în chestiunea Bugetului Apărării, Victor Ponta a venit și el cu propunerea de două Pacte naționale.
N-a trecut mult, și Victor Ponta a lansat Opoziției chemarea la consultări cu el pentru cîteva Proiecte de legi importante.

Nu poate scăpa nici măcar observatorului neutru, d-apoi românilor care au mers la vot în 16 noiembrie pentru a-da una peste bot lui Victor Ponta, cel care se și vedea sărbătorit deja de ziua de naștere la nivelul Sistemului solar, că România are doi președinți.
Unul, pe numele său Klaus Iohannis, ales în 16 noiembrie 2014, și un altul, pe numele său, Victor Ponta, care a pierdut scrutinul la scor.

Președintele ales, titularul, stă ascuns la Cotroceni. Ce face și ce zice el despre țara asta, despre marile probleme interne și externe, aflăm pe șest, de la cei care-l vizitează, singura dovadă că e viu și surîde.

Victor Ponta, deși a pierdut alegerile, se comportă ca un președinte al României. Nu numai că prerogativele lui Klaus Iohannis încep să fie șterpelite de Victor Ponta, tot mai obraznic după ce a văzut că în 16 noiembrie 2014, i s-a realizat visul – lui Traian Băsescu i-a luat locul un președinte a cărei menire pare a fi cea de a-l face pe el, Victor Ponta, mai puternic, mai activ, mai strălucitor ca niciodată – dar mai mult, în timp ce Klaus Iohannis devine tot mai inexistent, Victor Ponta devine tot mai vocal.

Am ajuns s-o văd și pe asta: România are doi președinți!”, punctează Ion Cristoiu pe blogul personal despre coabitarea dintre Ponta și Klaus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *