Skip to content
Puterea Știrilor Video

Scenariu SURPRIZĂ înainte de turul 2. Sociologul Bruno Ștefan spune cum poate câștiga Iohannis cu 70%

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a declarat că „s-a produs o demobilizare a unei părți a electoratului de 1 milion și ceva de oameni”.

Bruno Ștefan atrage atenția că, în cazul în care această demobilizare va continua, scorul prezidențiabilului PSD va fi mult mai mare de 30%. De cealaltă parte, sociologul susține că în cazul în care „Iohannis reușește să explice de ce trebuie să ducă bătălia pe mai departe împotriva PSD și a Vioricăi Dăncilă”, prezidențiabilul PNL are mari șanse să câștige turul 2 cu 70%.

Totodată, președintele Biroului de Cercetări Sociale nu exclude posibilitatea ca prezența în turul 2 să fie mai mare decât în turul 1.

S-a produs o demobilizare a unei părți a electoratului de 1 milion și ceva de oameni. Dacă această demobilizare continuă, scorul pentru Viorica Dăncilă va fi mult mai mare de 30%. Dacă Iohannis reușește să explice de ce trebuie să ducă bătălia pe mai departe împotriva PSD și a Vioricăi Dăncilă, el reușește să și-i atragă pe acești oameni în turul 2. Atunci veți vedea Iohannis câștigând cu 70%(…)

Pe măsurătorile mele intenționau să voteze în turul 2 al alegerilor prezidențiale mai mulți decât cei ce intenționau să voteze în turul 1. Asta se întâmpla acum o lună. Intenția de a participa în turul 2 este mai mare. A fost mai mare și la alegerile din 2014. E posibil ca același tipar să se reproducă acum. Turul 2 dă direcția mai tot timpul, întotdeauna am avut de ales între stânga și dreapta, unde ne ducem, spre est sau spre vest”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Klaus Iohannis vs Viorica Dăncilă

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care se înfruntă Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, a început oficial, 15 noiembrie, de la miezul nopții și se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de duminica trecută au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.

Cei doi contracandidați nu vor avea o dezbatere electorală directă, dar s-au confruntat în ultimele zile prin declarații făcute de la distanță, în conferințe de presă. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale are loc în țară la 24 noiembrie, dar la secțiile de votare din străinătate scrutinul se desfășoară pe durata a trei zile, la fel ca la primul tur.

Al doilea tur de scrutin are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale, sub conducerea operațiunilor electorale de către aceleași birouri electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

 

 

1 comentariu la “Scenariu SURPRIZĂ înainte de turul 2. Sociologul Bruno Ștefan spune cum poate câștiga Iohannis cu 70%

  1. Se spunea ca ne calificam, ca vom bate Suedia si vom face egal in Spania. Dupa rezultatele obtinute am avut sperantele dar si prestatia doamnei Dancila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *