Skip to content
Politică

Scenariul devastator al lui Cristoiu pentru Ponta. Ce îndemn adresează conducerii PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat, miercuri, un scenariu negru pentru premierul României, Victor Ponta, prin intermediul unui editorial publicat pe blogul personal.

Afirmațiile jurnalistului vin după ce președintele Klaus Iohannis l-a propus, miercuri, pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru șefia SIE.

Citește și: Klaus Iohannis a nominalizat noul șef al SIE

Astfel, gazetarul interpretează numirea lui MRU la SIE drept un gest prin care PSD este umilit iar prim-ministrul Victor Ponta nu mai e un jucător important pe scena politică, motiv pentru care le transmite celor din PSD să se trezească cât mai curând și să-l schimbe pe Ponta din fotoliul de șef al social democraților.

În același timp, gazetarul subliniază faptul că această desemnare este chiar „o umilire” a lui Mihai Răzvan Ungureanu, motivând că pune capăt speranțelor acestuia de a fi viitorul premier al liberalilor

Iată explicațiile integrale ale jurnalistului Ion Cristoiu publicate pe blogul personal:

„Pentru MRU, numirea la șefia SIE e o umilire!

Deși m-am decis de dimineață să nu mai ies la suprafața actualității din adîncurile trudei la reportajul de 40 de pagini despre Crîncena exploatare a sînului Julietei, lectura reacțiilor la numirea lui MRU în fruntea SIE m-au împins să-mi calc decizia.

Așadar, pe scurt, cum se cuvine la un Gînd de Breaking news:

Pentru MRU e o umilire. După ce-ai candidat la candidatura la președinție, dovedind că ai fi fost mai bun decît Klaus Iohannis, după ce ai fost presupus premier al PNL, deoarece ai mai fost premier, răsturnat de Mafia din PDL, să te întorci șef la SIE, unde ai mai fost, înseamnă practic o cădere și nu o urcare.

Eu îl vedeam, totuși, premier și nu pe fotoliul ocupat la un moment dat de Claudiu Săftoiu.

Nominalizarea lui MRU pune capăt speranțelor acestuia de a fi numit premier al Partidului Meu. E semn că președintele rămîne credincios promisiunii cu Cătălin Predoiu? Nu cred. Cătălin Predoiu are la DNA dosarele pe jumătate ieșite din sertarele a căror cheiță o ține la gît Lulutza, pe numele de buletin Codruța Kovesi. Cred că Klaus Iohannis îl vrea pe generalul Gabriel Oprea. E premierul ideal pentru un președinte Rață mecanică a Structurilor.

Prin nominalizarea lui MRU SIE își recapătă puterile tot mai slăbite în ultimul timp de lucrăturile Serviciului concurent numit SRI. Să vrea Rața mecanică să se elibereze de sub controlul SRI astfel încît să fie măcar Rață vie, rață pur și simplu?

Nu cred că Victor Ponta mai contează bătălia politică din România pentru a avea un cuvînt de spus în numirea directorului. Generalul Gabriel Oprea a și anunțat deja la televiziunea familiei Iohannis că e de acord cu orice propunere face Klaus Iohannis, fie această propunere și Carmen Iohannis.

Umilirea PSD în acest caz – care avea dreptul măcar la SIE să obțină un om – e un nou semnal de alarmă:
PSD trezește-te! De mai mult timp SRI te anunță, prin purtătorii săi de cuvînt din presă – Dan Turturică, de exemplu – că ți se pregătește lichidarea de către sergenții majori mesianici. Schimbă-l urgent pe Victor Ponta! Adu în fruntea ta un lider puternic, un lider care să nu poată fi șantajat de Binomul SRI-DNA! Pînă nu e prea tîrziu”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *