Skip to content
Politică

Scenariul din UDMR privind rămânerea lui Ponta în fruntea Guvernului și viitorul politic al lui George Maior

" "

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a oferit, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Gândul, o serie de previziuni privind rămânea lui Victor Ponta în fruntea PSD și a Guvernului și de asemenea ce i-ar putea rezerva viitorul politic lui George Maior.

Scaunul lui Victor Ponta depinde, în acest moment, doar de PSD, susţine liderul UDMR, Kelemen Hunor, care nu vede un pericol într-o eventuală revenire a lui George Maior în PSD, după demisia de la SRI, şi nici nu dă mari şanse unei moţiuni de cenzură a opoziţiei. Cel puţin nu în această primăvară.

" "
" "

Nu exclude însă o schimbare a majorităţii parlamentare şi o eventuală cădere a guvernului în acest an, dar asta în condiţiile în care PNL va veni cu o listă concretă de priorităţi. „Până nu văd o strategie foarte clară a opoziţiei, nu-mi fac griji pentru Victor Ponta”, a comentat Kelemen Hunor, la Gândul live.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a mai precizat că plecarea lui George Maior de la SRI nu-l face pe acesta un competitor al lui Victor Ponta, însă admite că o revenire şi relansare a carierei politice a fostului director al Serviciului se poate petrece în PSD, unde scenariul separării funcţiilor de partid de cele guvernamentale ar putea fi posibil.

„Nu cunosc toate mişcările din PSD, dar nu văd în acest moment că scaunul lui Victor Ponta ar fi în pericol. După această perioadă, eu văd că el îşi consolidează această poziţie şi nu cred că este în competiţie cu George Maior. Înainte de alegerile prezidenţiale, într-adevăr, Victor Ponta a lansat ideea să vină eventual George Maior premier, dacă el ar fi câştigat alegerile. Dar nu cred că ei au devenit din noiembrie până în ianuarie competitori politici. Dar, totuşi, domnul Maior vine din PSD. Dacă el se întoarce în politică şi dacă are vreun gând de a face carieră politică, eu cred şansele de a face carieră politică, tot în PSD se deschid pentru el, pentru că de acolo vine. Dar trebuie să aşteptăm să vedem dacă domnul Maior are un astfel de gând de a face carieră politică”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă i se pare exclusă o mutare a PSD cu George Maior, în condiţiile în care Victor Ponta vorbea despre o separare a funcţiilor din partid de cele guvernamentale, liderul Uniunii a admis că acest lucru este posibil, cu precizarea că Ponta „nu vorbea de funcţia de premier”

„Nu pot să ştiu ce gândeşte Victor Ponta în ceea ce priveşte soarta PSD şi funcţiile din PSD, dar este şi acest lucru posibil. Dacă ne gândim raţional, nu în toate perioadele şi în toate momentele este bine ca funcţiile să se suprapună”, a spus el.

Cât priveşte rămânerea lui Victor Ponta la Palatul Victoria, Kelemen Hunor susţine că, în acest moment, premierul nu are a-şi face griji decât din partea PSD.

„Va rămâne cât va avea majoritate parlamentară. Până când va avea susţinerea PSD, el va sta la Palatul Victoria, şi până în 2016 dacă exista această majoritate. Uitându-mă la aritmetica parlamentară, nu văd de ce ar avea emoţii”, a spus Kelemen.

" "

1 comentariu la “Scenariul din UDMR privind rămânerea lui Ponta în fruntea Guvernului și viitorul politic al lui George Maior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *