Skip to content
Politică

Scenariul exploziv al lui SRS legat de întoarcerea în țară a lui Ponta. Urmează un cutremur?

Fostul senator PNL, Sorin Roşca Stănescu, proaspăt eliberat din închisoare, a dezvăluit, în cadrul unui editorial publicat pe blogul său personal, motivul întoarcerii premierului Victor Ponta: „s-a întors pentru a-și negocia plecarea”.

Astfel, SRS a explicat faptul că, deși Victor Ponta știe că este silit să demisioneze, vrea să o facă „păstrând controlul”, iar singura soluție era de „mare compromis”: „împingerea în față a lui Gabriel Oprea”. În acest context, fostul senator ridică problema: „a simțit că acesta joacă periculos”.

În ceea ce privește funcția de președinte al partidului, SRS lansează o întrebare cheie: „Cum procedeaza el pentru ca, la scurt timp de la alegerea unui nou presedinte PSD, sa nu se transforme intr-un cadavru politic, aruncat, pur si simplu, la cosul de gunoi de catre pragmaticii sai colegi?”

Vă prezentăm precizările integrale ale fostului senator liberal Sorin Roșca Stănescu publicate pe blogul personal:

„Cam asta este, pe scurt, situatia premierului Victor Ponta. Ar fi fost extrem de neplacut sa demisioneze din cele doua inalte functii pe care le detine, cea de prim-ministru si cea de presedinte al Partidului Social Democrat, facand acest gest dintr-un oras al altui stat. Respectiv, din Istanbul. Asa ca nu a avut incotro. S-a intors. Si iata ce urmeaza!

Primele gesturi vizibile au fost bobarnace batute pe obrazul lui Gabriel Oprea. Pe care tot el l-a numit vicepremier si, apoi, l-a propus premier interimar. Si, culmea, ultimul repros public este pentru un act normativ pe care el insusi l-a discutat cu Gabriel Oprea. Autist, vorba lui Cozmin Gusa. Dar exista si gesturi care nu sunt publice. Si sunt mai importante.

Victor Ponta s-a intors pentru a negocia. Nu cu presedintele Klaus Iohannis. Nu cu Partidul National Liberal. Si nici macar cu DNA. El s-a intors pentru a negocia cu propriul sau partid. Pentru a-si negocia plecarea. Si succesiunea.

Iar aici apare prima problema de fond. De fapt, prima dinamita. El stie ca este silit de imprejurari sa demisioneze din functia de premier si din cea de preşedinte PSD. Dar problema este ca vrea sa o faca pastrand controlul. Sa o luam pe rand. Din functia de premier, pentru a-si mentine controlul, singura solutie ar fi fost una de mare compromis. Si anume, impingerea in fata a lui Gabriel Oprea. Pus in fruntea acelei majoritati parlamentare constituita in jurul PSD si care, inca, fie si formal, exista. Dar nu mai are incredere in Oprea. A simtit ca acesta joaca periculos. Periculos de independent in raport cu Ponta. Şi stie ca Gabriel Oprea il va abandona. Daca incearca sa impinga in fruntea Executivului un om din PSD atunci, majoritatea sare in aer. oprea defecteaza. Si Partidul National Liberal ar putea veni la Executiv. Si daca nu e Oprea, atunci cine este? Din perspectiva lui Victor Ponta, raspunsul este imposibil de dat. Este o situatie de criza pentru el. Fara o iesire rezonabila.

Dar functia de presedinte al partidului cui o lasa? Cum procedeaza el pentru ca, la scurt timp de la alegerea unui nou presedinte PSD, sa nu se transforme intr-un cadavru politic, aruncat, pur si simplu, la cosul de gunoi de catre pragmaticii sai colegi? S-a gandit, cat s-a gandit, la Istanbul si a ajuns la concluzia ca Rovana Plumb, tocmai promovata de el in inalta functie de presedinte al Consiliului National al PSD, ar fi omul potrivit. Care, in plus, ii mai are in spate şi pe simpatizantii lui Ion Iliescu. Dar daca Rovana Plumb este mai mult a lui Ion Iliescu? Si daca Ion Iliescu isi aminteste brusc de acea stenograma in care se aude Ponta cum se plange ca primul presedinte postdecembrist al romanilor se aseza stanjenitor de aproape de el la reuniunile de partid? Si nu care cumva este mai puternic Dragnea, cu o parte din servicii, care il sustine pe Zgonea? In fine, Ponta stie, cat se poate de bine, ca mai exista un lider PSD calificat pentru a candida cu succes la presedintia partidului. Marian Oprişan. Starostele presedintilor Consiliilor Judetene PSD. E drept, unii dintre ei executati sau in curs de a fi executati. Una peste alta, si aici, cumva, drumurile se infunda pentru Victor Ponta. Nu prea se intrevede o solutie convenabila.

Si asa se face ca, iata, trec zilele si Ponta intarzie sa demisioneze din cele doua functii. Dar nu mai intarzie mult. Cumplita numaratoare inversa se apropie de sfarsit. Cu adevarat, el s-a intors ca sa plece”, a scris Sorin Roșca Stănescu.

4 comentarii la “Scenariul exploziv al lui SRS legat de întoarcerea în țară a lui Ponta. Urmează un cutremur?

  1. Logica si-a dezvoltat-o la Rahova dl PNL-ist SRS. Orice ar face Ponta tot nu e bine dar ceva trebuie sa aleaga. El a avut mereu aceasta problema: sa doarma cu fata sau cu spatele la perete?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *