Scene „ca dintr-un film de groază” în Marea Britanie. 8 oameni au fost înjunghiați. Printre victime sunt si copii

Sursa foto: Pixabay

Serviciile britanice de urgenţă au anunțat că un bărbat a fost arestat după ce cel puţin opt persoane, între care și copii, au fost înjunghiate luni în Southport, în nord-vestul Angliei. Un spital local de pediatrie a spus că este vorba despre un incident major, relatează Reuters.

Serviciul de ambulanţă a declarat că a tratat opt pacienţi cu răni prin înjunghiere, care au fost duşi la trei spitale diferite, inclusiv la spitalul de pediatrie Alder Hey, potrivit News.ro.

Poliţia din Merseyside a declarat că a arestat un bărbat şi a confiscat un cuţit după ce a fost raportat un atac în jurul orei locale 11.50 a.m. (13.50, ora României). Nu există o ameninţare mai amplă la adresa publicului, au precizat autorităţile.

„Sunt profund îngrijorată de incidentul foarte grav din Southport”, a declarat ministrul britanic de interne Yvette Cooper pe X.

„Toate gândurile mele sunt se îndreaptă spre familiile celor afectaţi. Am vorbit cu comisarul pentru poliţie şi infracţiuni din Merseyside pentru a transmite sprijinul deplin al poliţiei şi mulţumiri serviciilor de urgenţă”, a precizat ministrul.

Spitaliul de pediatrie Alder Hey a declanşat măsurile pe care le ia atunci când este vorba despre un „un incident major” şi a anunţat că departamentul său de urgenţă este extrem de ocupat. Spitalul a cerut părinţilor să îşi aducă copiii doar în caz de urgenţă.

Incidentul ar fi avut loc la clubul pentru copii Hope of Hart, care se află pe o stradă lăturalnică, într-o fostă clădire-depozit, potrivit BBC.

Proprietarul unei companii locale – care a sunat la poliţie după atac – a descris scene ca „dintr-un film de groază”. Colin Parry a declarat pentru agenţia de presă PA că el crede că mai multe „fete tinere” au fost înjunghiate. Parry a spus că mai multe mame se îndreptau plângând spre locul incidentului.

Poliţia nu a confirmat încă vârsta sau identitatea victimelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: