Skip to content
Politică

Scheletele din dulapul Andreei Păstârnac, propusă ministru pentru Diaspora

Andreea Păstârnac a fost propusă de coaliţia PSD- ALDE pentru funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, aceasta având în prezent, funcţia de ambasador al României în Israel.

Amintim că, în noiembrie 2015, comunitatea de români din Israel se revoltă împotriva Andreei Păstârnac, ambasadorul ţării noastre la Tel Aviv: „Nu ne mai reprezintă!”

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Cioloş (şi postată pe site-ul petitieonline.com), mai mulţi conaţionali din Israel s-au declară „extrem de nemulțumiți de activitatea Ambasadei României la Tel Aviv”.

CITIȚI ȘI: Diaspora se revoltă contra ambasadoarei din Israel: Nu ne mai reprezintă!

Andreea Păstârnac este ambasadorul României în Israel din septembrie 2013.

Păstârnac a fost ambasador al României în Cipru, dar şi director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru Direcţia Orientului Apropiat, Africa şi Asia Pacific. Noul ambasador în Israel are studii de limbă şi literatură ebraică, dar şi relaţii internaţionale, scrie realitatea.net.

De-a lungul timpului, a fost profesor invitat să ţină cursuri la Universitatea din Tel Aviv. Totodată, Păstârnac a fost coordonator pentru „Comisia Internaţională pentru Studierea Holocaustului în România – Comisia Wiesel” şi reprezentant naţional în cadrul „Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research (ITF)”.

Vedeți aici CV-ul Andreei Păstârnac.

 

1 comentariu la “Scheletele din dulapul Andreei Păstârnac, propusă ministru pentru Diaspora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *