Skip to content
Politică

Scheletele electorale din dulapul lui Sava, răscolite de Firea

romaniatv.net

Scheletele electorale din dulapul fostului primar general interimar Răzvan Sava sunt acum răscolite de către succesoarea acestuia la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, edilul PSD a declarat, joi seară, în emisiunea „Dosar de politician” (realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la B1 TV) că, în timpul campaniei electorale, la Primăria Generală au fost angajate 60 de persoane, pe poziții foarte bune.

„În afară de consilierii personali, zece la număr, restul de 860 de angajați din structura Primăriei sunt oameni care au fost angajați de foștii primari, inclusiv ultimul, interimar, care organiza concursuri în campania electorală și au fost angajați 60 de oameni (…) pe poziții foarte bune, nu femeie de serviciu și nici altcineva. Inclusiv mare parte din consilierii personali și-au aranjat concursuri și sunt la diverse direcții, birouri și servicii încercând să facă ce știu ei mai bine”, a afirmat Firea, citată de Agerpres.

Ea a amintit că a demarat un audit intern la toate instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului General.

„Nu am cum să schimb (acești oameni – n.r.), pentru că sunt angajați prin concurs și au de partea lor Legea funcționarului public. Așa cum știți, spre exemplu, domnul primar Oprescu l-a dat afară pe fostul arhitect-șef, domnul Bold (Adrian Bold – n.r.), care a câștigat procesul cu Primăria în instanță, după opt ani, și este deja, de trei luni și jumătate, din nou arhitectul-șef”, a explicat Firea.

Gabriela Firea a adăugat că trebuie să existe indicatori de performanță, iar în urma auditului și a verificărilor pe care le va efectua în perioada următoare vor fi luate o serie de măsuri. Primarul Bucureştilor a precizat că nu poate gira „activitatea cu multe umbre și semne de întrebare” a unor angajați.

„Avem un angajat, spre exemplu — tocmai a venit din concediu — de la Direcția de Urbanism, care a semnat recepția unei lucrări, deși a văzut — sau poate nu a văzut, deci nu a fost în teren —: autorizația de construire scria una (și anume: reabilitare, modernizare anexe club sportiv caiac-canoe, yachting din Herăstrău), iar acolo au apărut o terasă și un restaurant. Dumnealui — deși în autorizație scria ceva și la fața locului s-a întâmplat altceva — a semnat de recepție. Bineînțeles că am dorit să îl cunosc pe acest angajat. Era în concediu. Voi discuta zilele următoare cu el, să îl întreb ce are de gând. Dorește să rămână în funcție după ce în mod evident a făcut o ilegalitate? Și așa mai departe… Cazuri din acestea sunt zeci, sunt sute, când cu acte se dovedește faptul că s-au făcut lucruri ilegale”, a precizat Firea.

În plus, primarul PSD a menționat că un consilier al PNL-istului Răzvan Sava, „în ultima clipă, tot în campanie, și-a inventat o direcție”, câştigând „mult mai mult decât primarul general”.

„O direcție pe care a numit-o foarte interesant, dar care se suprapune pe activitatea unei alte direcții, doar pentru a lua un salariu foarte mare, pentru a solicita un sediu și pentru a-și inventa o activitate. (…) Direcția pentru protejarea intereselor străinilor… ceva cu refugiați. Dar erau aceste competențe la o altă direcție”, a detaliat Gabriela Firea.

Edilul a mai reclamat că există directori în Primăria Bucureştilor care câștigă mult mai mult decât primarul general, „sume importante pentru sistemul bugetar și pentru gradul de încărcare pe care îl au”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *