Skip to content
Politică

Scheleţii din dulapul primarului-fantomă Răzvan Sava. Un material exclusiv marca Silviu Mănăstire

" "

În cel mai recent episod al emisiunii „Dosar de politician”, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire face dezvăluiri despre primarul interimar al Capitalei, PNL-istul Răzvan Sava.

În acest context, jurnalistul de investigații face cunoscute detalii neștiute din spatele edilului interimar al Bucureștiului, dezvăluind totodată cine îl împinge în față pe „primarul-enigmă”.

" "
" "

Sursă: youtube.com

„Omul acesta nu este cunoscut nici macar in interiorul partidului national liberal pe care il reprezinta, darmite sa poata fi recunocut pe strada.

Acest Sava a fost ales primar general interimar dupa arestarea lui Sorin Oprescu. Desi Sava ocupa aceasta functie de cateva luni, PNL nu a explicat nici pana acum opiniei publice motivele pentru care un personaj fara nicio competenta administrativa a fost desemnat sa administreze viata a 3 milioane de bucuresteni.

Asadar, cine este acest Sava si cine il impinge in fata?

Sa conduci totusi capitala unei tari europene, fie ea si a Romaniei, este un lucru important. Cu toate astea liberalii nu au simtul ridicolului si l-au facut primar pe (ne)calificatul Sava; Sava, primarul- enigma, a inceput in disperare de cauza sa-si agate prin Bucuresti diverse afise si panouri cu fata sa zambareata, fericita- foc, in conditiile in care Bucurestiul plezneste de probleme si crize: de la traficul inuman, la poluare extrema, problemele apei calde si incalzirii la mizeria extrema de la periferii. In momentul in care a fost numit primar interimar le-am promis fanilor emisiunii dosar de politician ca voi afla cat mai multe lucruri despre acest Sava.

Primele informatii despre Razvan Sava indica un afacerist marunt – care se ocupa printre altele de reparatia de centrale termice de apartament si instalatii sanitare; totusi, omul a ajuns in politica direct in varf. Ca si in cazul altor politicieni, actualul edil al Bucurestiului a facut bani frumosi din afaceri cu statul. De ce oare politicienii stiu sa faca afaceri doar cu statul, pe cand oamenii normali se chinuie sa-si tina micile afaceri sau slujbele pe linia de plutire? Va spune eu: ca asa e in Romania!

Razvan Sava apare in liga baietilor mari din politica in 2012, fiind vazut in anturajul influentului primar de la sectorul 6 Rares Manescu. Pe atunci Manescu era mana dreapta a lui Crin Antonescu.

Acest Razvan Sava primeste o sinecura politica fiind pus pe lista de consilieri generali ai Bucurestiului din partea sectorului 6. Tot atunci Sava depune prima lui declaratie de avere de unde reiese ca este inginer si detine mai multe firmulite axate pe servicii de reparatii centrale termice si instalatii sanitare. In acele documente Sava isi declara in proprietate un imobil de lux: primarul general Razvan Sava locuieste intr-un apartament in centrul Bucurestiului, pe Bulevardul Kiseleff probabil cumparat de la regia protocolului de stat.

Sotia lui Sava este o influenta directoarea din fosta comisie nationala a valorilor mobiliare – CNVM – ce reglementa piata bursiera din Romania. Acum sotia lui Sava este directoare in Autoritatea de Supraveghere Fiscala – ASF. Sa trecem mai departe la afacerile cu statul ale primarului Capitalei: prin compania ICT Totall Term SRL Razvan Sava a incasat bani de la Curtea de Conturi si, supriza, de la Serviciul de informatii Externe; sumele nu sunt foarte mari dar se stie ca nu orice ajunge sa lucreze pentru serviciile de informatii.

Sava a mai luat cateva zeci de mii de euro tocmai de la Administratia scolilor din Sectorul 6 in baza unui contract cadru – adica seful sau Rares Manescu i-a dat lui Sava niste maruntist.

O analiza a afacerilor facute de firma primarului Sava arata ca majoritatea banilor incasati provin de la institutii publice. Sava a mai luat contracte de circa 600 de mii de euro de la doua comune din judetul Calarasi dar si de la autoritatea de sanatate publica municipiului Bucuresti.

Ceea ce indica tanarul si cinstitul Sava are intrari si pile in diverse zone publice. Alte amanunte interesante arata ca in anul 2013 firma primarul Sava a achizitionat in leasing un MERCEDES ML 350 4M BLUETEC o masina extrem de scumpa pe care o foloseste sotia primarului. Sava declara ca detine o masina Jaguar- de unde i se si trage prorecla „primarul Jaguar”.

Problemele grave ale primarului Sava nu sunt insa doar acestea: primarul este implicat intr-o serie de procese civile si penale in care este acuzat de fostii sai parteneri de afaceri ca i-a tepuit; Sava este acuzat ca si-a eliminat cu forta asociatii din firme, pentru a nu imparti cu ei profitul.

Printre altele unii din partenerii lui Sava au un trecut extrem de dubios si graviteaza in jurul unor personaje penale. Despre toate astea vom vorbi insa intr-un dosar viitor”, a explicat Silviu Mănăstire.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *