Skip to content
Politică

Schema de ajutor de stat pentru HoReCa, completată cu organizatorii de evenimente, târguri, expoziții. Ionel Dancă: Pierderile vor fi compensate cu 20%

ionel danca facebook

Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat, marţi, că schema de ajutor stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa și turism a fost completată cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (CAEN 8230).

Vești bune pentru HoReCa, turism și organizatorii de evenimente!

Schema de ajutor stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa și turism, propusă de PNL anul trecut, a fost completată cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (CAEN 8230), ca urmare a amendamentului inițiat alături de colegii Gabriela Horga, Alexandru Kocsis și Diana Morar și adoptat astăzi în Comisia de industrii din Camera Deputaților.

Prin această nouă schemă de ajutor de stat se vor compensa cu 20% pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și organizatorii de evenimente, afectate de restrictiile impuse de pandemie în 2020”, a scris Dancă pe pagina sa de Facebook.

El a amintit că schema de ajutor de stat în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro pentru sectorul HoReCa a fost aprobată deja de Comisia Europeană: “Schema de ajutor de stat pentru HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană cu un buget de cca. 500 milioane Euro săptămâna trecută și urmează acum să fie operationalizata de Ministerul Economiei în același timp cu notificarea imediata a acestei completări pentru organizatorii de evenimente.

Includerea unui nou cod CAEN (8230) nu va ridica probleme la nivelul Comisiei, având în vedere impactul redus de aproximativ 20 milioane Euro la nivelul bugetului de 500 milioane Euro, aprobat deja pentru această schemă de sprijin. #SolutiiLiberale #GuvernareResponsabila”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *