Skip to content
Politică

Schengen, noi bătăi de cap: Germania acuză „corupția și crima organizată” din România

SidinhonaCopa.blogspot.com

Au apărut noi bătăi de cap pe tema spațiului Schengen: Germania acuză „corupția și crima organizată” din România.

La scurt timp după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că zona Schengen ar trebui extinsă, mai mulți oficiali germani s-au pronunțat împotriva intrării României şi a Bulgariei înainte de îndeplinirea condiţiilor de aderare, scrie Mediafax, citând Sofia Globe.

Joachim Herrmann – ministrul de Interne al landului Bavaria şi membru al formaţiunii ultraconservatoare Uniunea Creştin-Socială (CSU) – a criticat dur propunerea lui Juncker, susținând că „este prea multă corupţie şi crimă organizată în aceste ţări” și că România şi Bulgaria „nu îndeplinesc condiţiile zonei Schengen”.

Thomas Strobel (ministrul de Interne al landului Baden-Wurttemberg) a declarat că deşi cele două state au înregistrat progrese în eforturile de combatere a corupţiei şi infracţionalităţii, „însă nu au ajuns încă la maturitatea necesară pentru aderarea la Schengen”.

La rândul lui, social-democratul Boris Pistorius (ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioară) a explicat că „atât timp cât este neclar cum putem organiza protecţia frontierelor europene într-un mod riguros, nu putem accepta mai multe ţări în zona Schengen”.

O poziţie mai moderată a avut-o cancelarul Angela Merkel, care a declarat că doreşte o extindere a zonei Schengen. Totuși, demnitarul a adăugat că România și Bulgaria trebuie să îndeplinească condiţiile de aderare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *