Skip to content
Opinii & Analize

Schengenul e ca moș Crăciun, dar invers

Incredibil ce feedback am primit pentru textul de ieri, în care făceam mișto de conținutul laudativ al ultimului raport Schengen. Unii au înțeles că nu vreau ca România să adere la spațiul ăsta.

Greșit. N-aveți idee cât îmi doresc asta.

Îmi doresc ca din România să poată pleca oricând toți cei cu care țara asta se poartă aiurea, de la elevi abuzați de profesori cretini până la meseriași plătiți prost de patroni lacomi.

Îmi doresc ca toți antreprenorii cu idei geniale să-și poată exporta produsele și serviciile pe orice piață și să fure șunca din fasolea concurenților europeni.

Îmi doresc, de asemenea, ca toți cei care tâlhăresc, fură, bat și violează să circule nestingheriți spre Europa, lăsând străzile sigure în România.

Nu cred o iotă din raportul ăla, dar asta nu înseamnă că nu jubilez că îl avem. Dacă-l avem, să ni se dea, că avem dreptul. I-ați văzut pe interlopii cu merțane scumpe, telefoane scumpe și haine scumpe, cum se duc să ridice ajutoarele alimentare de la direcțiile de Protecție Socială, pentru că neavând nici o ocupație legală statul român i-a înregistrat ca săraci? Să mă tratați ca pe ăia, vă rog, pe subiectul Schengen.

Și îmi mai doresc ceva. Poate că răii României, care fac rău fizic altor oameni sau au acumulat sume mari de bani prin metode necinstite vor fi prinși, o dată cu intrarea în spațiul Schengen. Nu de autoritățile noastre, această glumă proastă cu sedii și insigne. De ale lor. Ale europenilor. Că ei iau lucrurile astea mai în serios.

Suntem răi, vicioși, autoritățile noastre sunt corupte, frontierele noastre sunt praf, poți trece pe aici droguri, arme, copii răpiți, sclave și organe, dar rapoartele arată super, deci băgați-ne în Schengen, vă rog, că avem dreptul. Vreau ca România să fie un Moș Crăciun distopic, care dă oamenilor de treabă din Europa lucruri pe care nu și le doresc, doar ca să scăpăm noi de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *