Skip to content
Politică

Schimb de replici acide la RTV între un lider PNL și avocatul Alinei Bica: ”Nu îi este jenă să facă asemenea afirmaţii?”

În cadrul emisiunii ”Ediția de seară”, moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, de miercuri seară de la RTV, avocatul fostei șefe antimafie, Laura Voicu, a avut un schimb de replici extrem de dur cu liberalul Claudiu Săftoiu.

Discuția aprinsă dintre cei doi a pornit după ce Săftoiu l-a întrebat pe jurnalistul Victor Ciutacu dacă s-a ajuns în situație în care să se plângă de mila Alinei Bica și Elenei Udrea, pe numele cărora au apărut numeroase dosare penale în ultima perioada.

”Eu am o problemă cu ăştia care se puteau ocupa de Udrea vreme de 10 ani de zile şi brusc au descoperit calea, lumina şi adevărul. Domnul Claudiu Săftoiu, înţeleg, sunt nişte oameni, au comis acte de corupţie, îi cercetăm, îi judecăm, facem, dar dăm ca la Oscar, pentru întreaga activitate? Bica dintr-un dosar făcut 14, Udrea deja are vreo 4 şi înţeleg că îi mai vin 4 săptămâna viitoare, ca să se sature de smardoit cu procurorii DNA şi cu ofiţerii SRI.”, a precizat inițial jurnalistul Victor Ciutacu.

”Acum ce facem, începem să le plângem de milă?”, a replicat Săftoiu după ce jurnalistul Victor Ciutacu a precizat că are o problemă cu faptul că cei ”care se puteau ocupa de Udrea vreme de 10 ani de zile şi brusc au descoperit calea, lumina şi adevărul”.

După acest schimb de replici între jurnalistu RTV și liberalul Claudiu Săftoiu, în discuție a intervenit avocatul Alinei Bica, Laura Voicu.

”Laura Voicu: Domnule Victor Ciutacu, în primul rând lăsaţi-mă, că nu pot să mă abţin şi să nu îl întreb pe domnul Claudiu Săftoiu

Victor Ciutacu: Întrebaţi-l.

Laura Voicu: Dacă nu îi este jenă să facă asemenea afirmaţii? Şi îmi cer scuze că sunt atât de agresivă, dar după 24 de ore de puşcărie îmi permit să fiu în acest moment cum vreau eu. Sunt convinsă şi vă respect vastele cunoştinţe juridice pe care le aveţi şi ştiţi foarte bine că până la o soluţionare definitivă de către o instanţă judecătorească, orice arestat beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Din partea mea, toţi cei vinovaţi să plătească, domnule Claudiu Săftoiu, când îi va condamna instanţa. Dar nu vă e jenă să spuneţi că un om care e în arest preventiv vorbeşte mult şi se plânge? Dumneavoastră ştiţi că sunt atâţia oameni acolo care nu se fac auziţi pentru că nu au posibilitatea să o facă, nu au conturi de Facebook, nu au avocaţi care să îi reprezinte. Şi sunt atâţia oameni care sunt călcaţi efectiv în picioare. Când eşti privat de libertate, fie şi preventiv, eşti privat doar de libertate şi atât, nu de demnitate, nu de dreptul la cuvânt, nu de foarte multe alte lucruri care sunt prevăzute prin Constituţia României, domnule Claudiu Săftoiu.

Claudiu Săftoiu: Pot să răspund?

Victor Ciutacu: Da, cum să nu.

Claudiu Săftoiu: Nu numai că nu îmi e jenă, dar o spun răspicat.

Laura Voicu: Ar trebui să vă fie, domnule Claudiu Săftoiu.

Claudiu Săftoiu: Ăsta e punctul dumneavoastră de vedere.

Victor Ciutacu: Şi îl aştept pe al dumneavoastră.

Claudiu Săftoiu: Vă spun răspicat, aştept sentinţele pe care toată lumea le aşteaptă în aceste cazuri care sunt în derulare, sunt excedat de faptul că presa în momentul acesta este complet concentrată pe lucrurile acestea legate de epistolele pe care le trimit unii din arest preventiv şi care sunt răscolite pe toate părţile. Nu am contestat dreptul de a se exprima al acestora. Dar punctul meu de vedere este că nu aici trebuie să ne oprim, pentru că dacă ne face agenda în continuare… ne fac în continuare agenda oameni care ne-au mai făcut-o şi înainte, fără nici cea mai mică jenă, o spun, mie mi se pare că deja justiţia cu celeritate trebuie să rezolve, să dea o sentinţă pe aceste cazuri. Ori se întâmplă să iasă din arestul preventiv, ori urmează pe mai departe ca la justiţie toate lucrurile acestea, în deplină libertate pentru activitatea justiţiei, trebuie să se întâmple. Dar  de la a-mi fi jenă că observ că deja discursul public şi setarea publică, agenda publică se aşează numai şi numai pe anumite persoane, ăsta e dreptul meu de a aprecia.

Victor Ciutacu: Dar nu am înţeles…

Laura Voicu: Dumneavoastră nu aţi făcut nişte remarci normale, dumneavoastră aţi atacat.

Victor Ciutacu: Eu am dreptul să îmi setez agenda publică în funcţie de audienţă?

Claudiu Săftoiu: Faceţi ce vreţi dumneavoastră?

Victor Ciutacu: Mie Udrea la puşcărie sau în afara puşcăriei îmi face audienţă. Mie Alina Gorghiu în puşcărie, Doamne fereşte, că nu e cazul, sau în libertate, nu îmi face audienţă, domnule. Ce să fac cu ea?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *