Skip to content
Sport

Schimbare de atitudine: Adolescenții dezertează de pe Facebook

cnbc.com

Rețeaua socială creată de Mark Zuckerberg se confruntă cu un dezinteres tot mai mare al utilizatorilor cu vârste de până la 17 ani, conform unui studiu efrectuat de analiștii companiei Emarketer.

Doar 14,5 milioane de utilizatori cu vârste între 12-17 ani vor accesa rețeaua în cursul acestui an, prognozează analiștii specializați în social media.

Cifra marchează o scădere a numărului de utilizatori din acest segment de vârstă, raportează Earmarketer, fapt care contrastează puternic cu creșterea numărului total de utilizatori până la pragul de 2 miliarde, raportat la sfârșitul acestei primăveri de rețeaua de socializare, dezvăluie digi24.ro.

Adolescenții americani, luați în calcul în cadrul aceste analize, tind să își dedice timpul destinat socializării în online pe alte rețele, care asigură un suport de imagine, precum Instagram și Snapchat.

Indiferența adolescenților față de serviciile promovate de Facebook anunță o viitoare criză pentru companie, în contextul în care rețeaua are nevoie de fidelizarea utilizatorilor de vârste fragee pentru amiza pe o creștere viitoare.

Și mai îngrijorător pare faptul că mulți dintre copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani se arată total indiferenți la postările de pe Facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *