Skip to content
Economie Galați

Schimbare importantă la Galaţi: Combinatul Siderurgic va avea o nouă identitate

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal şi Liberty privind preluarea unui grup de unităţi siderurgice din Europa, inclusiv cea de la Galaţi.

În mai 2018, CE a aprobat achiziţia grupului Ilva de către ArcelorMittal, cu anumite condiţii. Astfel, ArcelorMittal a trebuit să vândă unele unităţi de producţie pentru a satisface condiţiile impuse de CE în ceea ce priveşte concurenţa pe piaţa europeană a oţelului.

În octombrie 2018, ArcelorMittal a anunţat că a primit ”o ofertă irevocabilă” din partea Liberty House Group, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, pentru achiziţia ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galaţi (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia).

În aprilie, acordul a primit undă verde din partea CE şi poate fi finalizat.

Directorul general al Combinatului Siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, a precizat că CE a aprobat tranzacţia după ce a supravegheat atât procesul de vânzare cât şi operaţiunile curente.

Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât şi operaţiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creşterea producţiei şi deschide numeroase oportunităţi pentru noi”, a spus Grecu, conform News.ro.

El a precizat că procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând, iar unitatea va avea o nouă identitate, cea a grupului Liberty.

Toate angajamentele faţă de clienţi sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noştri am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţă în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă faţă de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiţi să fructificăm potenţialul dat de dezvoltările şi modernizările anunţate de către Grupul Liberty House”, a spus Grecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *