Skip to content
Politică Rusia

Schimbare la conducerea G.R.U. Cine va prelua conducerea spionajului militar rusesc

Directorul G.R.U., agenția de spionaj a armatei ruse, a decedat la sfârșitul lunii trecute, în urma unei suferințe îndelungate, a anunțat agenția de știri a Federație Ruse, citată de New York Times.
General-colonelul Igor V. Korobov, 63 de ani, este cel acuzat că a supervizat atacul asupra computerelor Partidului Democrat, în timpul alegerilor prezidențiale desfășurate din SUA, în 2016.
Korobov nu mai fusese văzut de luni de zile în public și absența sa a fost remaracată inclusiv la ceremonia din 2 noiembrie, care a marcat cea de-a 100-a aniversare a G.R.U.
Sub comanda sa, agenția de spionaj a armatei ruse a fost implicată în furtul și publicarea unor documente aparținând campaniei prezidențiale a lui Emmanuel Macron, în Franța, ca și în atacul asupra computerelor Agenției Mondiale Antidoping sau în implicarea în celebrul caz Skripal, în care fostul agent G.R.U. se presupune că a fost otrăvit prin intermediul unui gaz neurotoxic.
Operațiunile G.R.U. joacă de asemenea un rol cheie în teatre de conflict precum Siria și Ucraina.
Este de așteptat ca locul general-colonelului Korobov să fie luat de actualul director interimar al G.R.U., vice-amiralul Igor O. Kostyukov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *