Skip to content
Politică

Schimbare la vârful Unifarm! Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD, este noul director: „Veți vedea în CV-ul meu ce mă recomandă!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD și ulterior vicepreşedintele Pro România, este noul director interimar al Companiei Naționale Unifarm, aflată în subordinea Ministerului Sănătății. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru PS News chiar de Adrian Dobre care, însă, nu a dorit să ofere mai multe detalii despre noua poziție și ne-a redirecționat către Ministerul Sănătății.

„Da, sunt noul director interimar al Unifarm, o să vedeți la Registrul Comerțului când se depun documentele. Eu comunic prin departamentul de presă, nu prin telefon, nu dau interviuri așa. Dacă vreți mai multe detalii, vă rog să vă adresați, eventual, Ministerului Sănătății, care este autoritatea tutelară a acestei companii și vă răspund ei, prin departamentul de presă, purtător de cuvânt, ministru”, a declarat Adrian Dobre pentru PS News.

Întrebat în continuare ce îl recomandă pentru poziția de director al Unifarm, Adrian Dobre a evitat un răspuns clar și a precizat că se va vedea în CV-ul ce va fi făcut public.

„Veți vedea în CV-ul meu ce mă recomandă, care va fi public, conform legii”, a spus Dobre.

Facem precizarea că PS News l-a contactat și pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, însă acesta nu a răspuns solicitărilor noastre.

Așadar, PS News a consultat CV-ul lui Adrian Dobre, publicat pe site-ul Ministerului Muncii, unde nu a găsit nicio legătură între acesta și domeniul medical. De profesie economist, Adrian Dobre este cadru didactic în cadrul ASE, la Facultatea de Relații Economice Internaționale. Acesta a ocupat în perioada 2015 – 2016 funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. În momentul numirii sale în această funcţie, printr-o decizie semnată de fostul premier, Victor Ponta, Dobre era secretar general la Fundaţia Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai”, precum şi la Fundaţia Europeană Titulescu.

După o pauză de un an, Dobre a revenit la Ministerul Muncii pe același post și a fost numit purtător de cuvânt al PSD. Adrian Marius Dobre a fost demis din funcția de secretar de stat de fostul premier Sorin Grindeanu, în momentul în care acesta din urmă era în război cu Liviu Dragnea și refuza să demisioneze. Tot atunci, Grindeanu îl numea pe Victor Ponta la Secretariatul General al Guvernului. „Penibilul s-a ridicat la nivel înalt, numirea lui Ponta e ilegală”, comenta atunci Adrian Dobre.

Ironia face că, la doi ani distanță, Dobre anunța că pleacă din PSD și trece la PRO România, partidul lui Victor Ponta. Politicianul își motiva gestul prin faptul că PSD a intrat pe „un drum antieuropean, un drum al extremei și populismului, cu un discurs al urii”, în care nu se mai regăsește.

„PSD a intrat din păcate pe un drum fără întoarcere. Un drum antieuropean. Un drum al extremei și al populismului. Cu un discurs al urii, menit să divizeze și să antagonizeze clasele sociale. Dar social-democrația nu este despre ură. Socialădemocrația înseamnă incluziune, toleranță și bunăstare, șansă la viață și la dezvoltare personală.  Am cumpănit îndelung și am luat o decizie importantă pentru mine. Din aceste considerente, prieteni, de astăzi sunt ProRomania! Singură alternativă social democrată și europeană din România!”, a scris Adrian Dobre pe contul de Facebook.

Dobre a deschis și lista deputaților PRO România la Călărași, însă partidul nu a intrat în Parlament, în urma alegerilor din decembrie 2020.

Ce studii are Adrian Dobre, potrivit CV-ului:

2008 – 2010 Master – Relații Internaționale și Studii de Securitate, Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu
2008 – 2009 Master – Securitate și Apărare Națională, Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, București
2008 Studii Postuniversitare în domeniul Relațiilor Internaționale, Institutul Diplomatic Român
2000 Master of Business Administration, Open University UK, Marea Britanie
2000 Master – Marketing și Comunicare, Academia de Studii Economice, București 2/2
1995 – 2000 Licențiat în Economie, Facultatea de Finanțe, Bănci și Burse de Valori, Academia de Studii Economice,
București

Despre Unifarm

Unifarm este o companie națională a statului, care a luat ființă în 1998, în baza hotărârii de guvern 892, prin reorganizarea fostei regii autonome. Conform actului normativ menționat, Unifarm are ca obiect de activitate:

(i) asigurarea rețelei sanitare cu medicamente, produse farmaceutice și parafarmaceutice, produse tehnico-medicale, aparatură și echipamente sanitare, seruri și vaccinuri, reactivi și cu alte produse din producția internă proprie și din import;

(ii) colaborează cu Ministerul Sănătății în vederea asigurării programelor naționale de sănătate organizate și finanțate de acest minister;

(iii) asigură, prin depozite proprii și prin subdepozite teritoriale, constituirea rezervei de mobilizare pentru produse medicamentoase cu finanțare integrală de la bugetul de stat, precum și acumularea, împrospătarea, păstrarea, scoaterea sub forma de împrumut sau definitivă a acestora.

Ca structură, compania Unifarm funcționează (potrivit Actului Constitutiv) sub autoritatea tutelară a Ministerului Sănătății și este condusă de un Consiliu de Administrație format din 7 membri, în timp ce managementul executiv îi este asigurat de un director general, numit pe bază de mandat, și de un director general adjunct.

Amintim că în a doua parte a lunii iunie 2020, procurorii DNA au deschis un dosar penal și l-au pus sub control judiciar pe șeful companiei de stat Unifarm, Eugen Adrian Ionel. Acesta era acuzat că ar fi cerut mită de la o firmă 760.000 de euro în luna martie pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme. Ulterior, Consiliul de Administrație al Unifarm a decis suspendarea contractului de director general al lui Ionel Adrian, plasat sub control judiciar de către DNA. De asemenea, a fost numit atunci în funcția de director general Ionuț Ionescu, cu un mandat de patru luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare a unui nou director.

4 comentarii la “Schimbare la vârful Unifarm! Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD, este noul director: „Veți vedea în CV-ul meu ce mă recomandă!”

  1. Pingback: - defapt.ro
  2. Ce l recomanda?slugarnicia fata de psd,reluarea activității psd.ilor în acapararea întregii puteri în România și punerea sub control de partid a resurselor țării
    Rusinică,cutulica si locatar de la cotroceni,sunte ti adevărați bolșevici.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *