Skip to content
Societate

Schimbare majoră la Metrorex. Cu ce vor fi înlocuite cartelele magnetice de călătorie

cotidianul.ro

Metrorex pregătește o schimbare cu privire la cardurile de acces ale călătorilor. În curând, cartelele magnetice pe suport de carton vor fi înlocuite cu cardurile contactless. Potrivit Metrorex, migrarea către noul sistem de acces la stații se va face treptat. Până acum, vorbim abia despre prima etapă, scoaterea la licitație a echipamentului de formatare a cardurilor contactless, encodare și printarea cardurilor contacless ultralight. Este vorba despre un contract cu o valoare estimată la 523.000 de lei, informează Club Feroviar.

Cartele magnetice vor mai rămâne în circulație

Cartelele magnetice vor fi eliminate treptat, deci odată cu migrarea la noul sistem, vor putea fi utilizate la validatoarele clasice, în continuare.

Deocamdată, cartela magnetică e mai ieftină ca suport. Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de faptul că utilizează metroul nu numai bucureștenii posesori de abonamente, ci și călătorii ocazionali, unii dintre ei din alte orașe sau chiar din străinătate. În funcție de cum vor funcționa noile carduri, vom decide dacă și când vom elimina cartelele magnetice„, a declarat Gabriel Mocanu, director general Metrorex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *