Skip to content
Sport

Schimbare radicală în industria tutunului. Cum vor arăta pachetele de țigări după 20 mai FOTO

Schimbare radicală în industria tutunului. Pachetele de țigări nu vor arăta la fel.

Astfel, din  20 mai, țigările nu vor mai conține arome și vor fi vândute în pachete de aceleași dimensiuni, cu avertismente mult mai mari.

De asemenea, pe jumătate din părțile laterale ale pachetului se vor regăsi mesaje precum: “Fumul de tutun conține peste 70 de substanțe care cauzează cancer”. Mărcile țigărilor ar putea fi trecute într-un colț al pachetului.

Producătorii sunt obligați să renunțe la ambalajele actuale începând cu 20 mai. Asta înseamnă că vor retrage țigările respective sau vor găsi soluții astfel încât ele să fie vândute în pachete standard. Schimbările vizează și mesajele de pe pachete. Avertismentele privind pericolul consumului de tutun se vor regăsi pe cea mai mare parte a ambalajului. Atât pe față, cât și pe spatele pachetului, ele vor acoperi 65% din suprafață, față de 30% – 40% în prezent. De menţionat că din 2020 dispar ţigările aromate.

Producătorii de tutun susţin că au nevoie de cel puţin şase luni pentru a schimba pachetele de țigări, dar şi liniile de producţie. Pe piața locală sunt produse și comercializate circa 150 de sortimente de țigarete. Înainte de tipărire, trebuie pregătite desenele tehnice și ștanțele cu avertismentele de sănătate și adaptate designul și grafica pentru fiecare dintre cele 150 de sortimente, potrivit unor surse citate de Realitatea.net

tigari2-1

După tipărire, ambalajele sunt transportate în fabricile locale. Transportul, cu tirul, durează până la o săptămână. Producerea și împachetarea propriu-zisă a țigaretelor, în fabricile producătorilor de tutun, se face în aproximativ trei săptămâni, după care urmează distribuția în țară, către depozite, magazine, chioșcuri etc. Numărul furnizorilor globali de ambalaje este limitat, iar modificările trebuie făcute pentru toate cele 28 de state membre aproape simultan. Așadar, se aplică principiul „primul venit, primul servit”, capacitățile de producție ale furnizorilor trebuind în mod normal rezervate cu câteva luni în avans. Rezervarea se poate face doar după ce legea și normele ei de aplicare sunt definitive. Fabricile din România nu au rezervat încă nimic, iar piețele cu legi adoptate sau proiecte de lege foarte avansate au lansat deja comenzi, explică producătorii de tutun.

2 comentarii la “Schimbare radicală în industria tutunului. Cum vor arăta pachetele de țigări după 20 mai FOTO

  1. Bucuria traficantilor de tigari. Daca nue alta minare la mijloc, Cretinii astia nu inteleg, ca pentru un fumator, ambalajul nu are nici o importanta. Ideea este ca statul va pierde multi bani din cauza mofturilor unor extraterestrii de la Bruxelles, care au terminat toate problemele cu invadatorii, cu somajul,cu ISIS,cu Rusia,cu…,cu…si din plictiseala au inceput cu restrictiile.Cind o sa ne impuna cote la pa si aer? A inceput sa fie mai rau decit in CAER si Tratatul de la Varsovia. Astia nu inteleg ca oamenii mai vor sa se bucure si sa-si satisfaca micile placeri { o tigara, o tuica}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *