Skip to content
Politică

Schimbarea guvernului, seceta pământului. Ce proiect-cheie a rămas în aer

Schimbarea guvernului poate aduce, uneori, seceta pământului. Ce proiect extrem de important a rămas în aer din cauza venirii unei noi echipe executive la Palatul Victoria.

Proiectul canalului de irigaţii Siret-Bărăgan este din nou sub semnul întrebării. Anul trecut, partea română ar fi avut discuţii atât cu Compania Naţională de Apă din Israel, cât şi cu China Communications Constructions Company pentru realizarea canalului. Pe de altă parte, schimbarea Guvernului lasă, momentan, proiectul în coadă de peşte, relatează economica.net.

Canalul Siret-Bărăgan, un proiect de irigaţii demarat în 1984 care ar fi trebuit să deservească 500.000 de hectare de teren arabil, este din nou sub semnul întrebării. Odată cu căderea guvernului Ponta şi instalarea cabinetului Cioloş, discuţiile dintre români şi Compania Naţională de Apă din Israel, care s-a declarat interesată să investească în proiect, au rămas suspendate. De asemenea, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat (înfiinţat în iunie 2014, după dispariţia Ministerului Marilor Proiecte condus de Dan Şova) şi-a retras susţinerea pentru proiectul de lege iniţiat de Guvern în 2014, prin care se dorea înfiinţarea unei Regii Autonome „Administraţia Siret-Bărăgan”. Proiectul se află acum la comisiile parlamentare, după ce a fost dezbătut în plenul Camerei Deputatilor în luna iunie 2014.

Citiţi restul materialului AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *