Skip to content
Politică

Schimbarea la față a Educației: grilele la BAC se amână

europafm.ro

Schimbarea la față a Educației: testele grilă de la Bac 2019 și Evaluarea Națională 2019 se amână cu un an, potrivit Digi 24.

Testele grilă de la Bac 2019 și Evaluarea Națională 2019. Reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor nu susțin introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019.

Aceștia au la această oră o întâlnire cu ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, care a decis retragerea de pe site-ul ministerului a modelor de subiecte la matematică și română la BAC 2019 și Evaluare Națională, anunțând consultări cu toate părțile implicate

Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, prezent la discuțiile care se desfășoară la Ministerul Educației, a confirmat informația conform căreia subiectele grilă nu vor fi aplicate anul acesta la examenele de BAC și Evaluare Națională.

Informația a fost confirmată și de președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, care a scris pe pagina sa de Facebook că “testele grilă s-au amânat”. “Rămâne la latitudinea noului ministru să hotărască dacă reintră-n dezbatere”, a precizat Cristache, potrivit edupedu.ro.

Consiliul Național al Elevilor, Federația Părinților, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” (FSE Spiru Haret) au cerut amânarea cu cel puțin 1 an a implementării subiectelor grilă la examene; solicitarea i-a fost adresată ministrului interimar al Educației, în ședința convocată de Plumb după ce intenția ministerului de a schimba subiectele anul acesta a ieșit la suprafață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *