Skip to content
Politică

Schimbarea miniștrilor, blocarea proiectelor: Proceduri greoaie pentru Tuzla pentru a deveni aeroport internațional

În România există 16 aeroporturi internaționale. Deși numărul aeroporturilor din țară este mult mai mare, restul nu își pot lua certificări de rang internațional din cauza birocrației. În această situație se află Aeroportul Tuzla, singurul aeroport privat din România.

Potrivit directorului Adrian Vasilache, Aeroportul Tuzla încearcă de mai bine de doi ani să obțină Hotărârea de Guvern pe baza căreia cursele internaționale vor putea ateriza la Tuzla, însă HG a fost blocat din cauza miniștrilor de la Transporturi care s-au tot schimbat.

”Nu avem nevoie de finanțări, avem nevoie de două certificăr. Mai concret, este vorba de doi pași: adică un certificat trimis de Ministerul Transporturilor și deschiderea unui punct de frontieră care presupune elaborarea unei Hotărâri de Guvern. În pașii necesari pentru obținerea acestei modificări este nevoie de un aviz al unei comisii interministeriale, audit pe care noi l-am avut și îndeplinim toate condițiile pentru certificare, mai puțin personalul. În fapt, problema noastră este birocrația autorităților. De doi ani și jumătate ne străduim să obținem această Hotărâre de Guvern. Ele au plecat de câteva ori de la Ministerul Transporturilor, cel care trebuie să fie inițiatorul acestei HG, și au fost întoarse de cinci ori. Singurul motiv invocat fiind că s-au schimbat miniștri”, a declarat Adrian Vasilache.

Potrivit directorului Aeroportului Tuzla, toți cei care au trecut pe la șefia Ministerului Transporturilor au avizat solicitarea.

”Toți miniștri au avizat această solicitare, însă am fost nevoiți de fiecare dată să explicăm de ce noi, un aeroport mic și privat, avem nevoie de această certificare. Într-un final a fost semnată de toți minștri. Ele au plecat din Ministerul Transporturilor, dar s-au reîntors la Minister pentru că s-au schimbat miniștri”, a conchis Vasilache.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *