Schimbări importante la regimul armelor şi muniţiilor în România | Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat

Sursa foto: Pexels

Un proiect de lege, care aduce schimbări importante la regimul armelor şi muniţiilor în România, va fi adoptat tacit, astăzi, de Senat.

Senatul adoptă astăzi tacit proiectul prin care persoanele autorizate vor putea deține un număr nelimitat de arme de pază și apărare. În prezent, acest număr este limitat la 2 arme de persoană.

Categoriile care vor putea deține un număr nelimitat de arme sunt: demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere; persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, dar şi persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate.

De asemenea, se modifică și articolul care spunea că persoanele pot deține arme dacă nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare. După modificările adoptate astăzi, doar cei inculpați în cauze penale pentru fapte săvârșite cu violență sau cele privind regimul armelor și munițiilor nu vor putea deține arme, deci se restrânge numărul celor care nu pot deține arme.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL