Skip to content
Politică

Schimbări în conducere RCS-RDS. Fostul șef, Ioan Bendei, și-a dat demisia după condamnarea în dosarul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) RCS&RDS a confirmat luni, 11 martie, numirea lui Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al companiei, în calitate de membru neexecutiv cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei, a anunțat marți grupul DIGI. Dan Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei.

Dan Ioniță deține, din 2015, funcția de Co-Director Financiar al RCS & RDS. El s-a angajat în companie în 2007, în calitate de manager de raportare, și a fost promovat manager financiar, în 2008. Anterior experienței din domeniul comunicațiilor electronice, Dan Ioniță a lucrat în audit și consultanță în afaceri. Este licențiat în Contabilitate, la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, şi a absolvit un master în Sisteme Informatice, scrie Hotnews.
Dan Ioniță fusese numit membru neexecutiv interimar al CA, din data de 5 februarie 2019, după ce Ioan Bendei și-a prezentat demisia, invocând ‘motive personale’.

Demisia lui Ioan Bendei, vicepreședinte și administrator al RCS&RDS, a venit în contextul în care acesta a fost condamnat în primă instanță, în luna ianuarie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare.

Tot în ședința din 11 martie, acționarii RCS&RDS au mai decis ca Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al CA al RCS&RDS S.A., să devină membru executiv al Consiliului, cu atribuții decizionale și de reprezentare a operatorului de comunicații mobile.

În prezent, componența CA al RCS&RDS S.A. este următoarea: Serghei Bulgac(Președinte al CA și Director general), Valentin Popoviciu (Vicepreședinte, membru executiv), Mihai Dinei (membru neexecutiv), Dan Ioniță (membru neexecutiv), Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *