Skip to content
Societate

Schimbări în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica: sunt aduși membri ai PNL București, printre care și Sebastian Burduja

Inquam Photos / Octav Ganea

Secretariatul General al Guvernului, subordonat direct premierului Ludovic Orban, a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica. Printre propuneri se numără și Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1, dar și alți membri PNL, printre care șeful de cabinet al ministrului Educației.

Sebastian Burduja (34 de ani) este noul președinte al organizației PNL din Sectorul 1. Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

Alte nume propuse de SGG:

Jean Badea, șeful de cabinet al ministrului Educației, Monica Anisie. Jean Badea – directorul de cabinet al noului ministrul al Educației, fost șef al serviciului informatizare din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și fost director de cabinet al Monicăi Anisie și în mandatul acesteia de secretar de stat deținut în 2016.

Jean-Valentin Comănescu. A fost consilier local în sectorul 4, e membru PNL

Oleg Burlacu (avocat, fost candidat la parlamentare pe listele PNL)

Adrian Goicea (fost country manager al IberdrolaRenovables Romania)

Ludovic Orban: Am luat o decizie de a numi temporar un comitet de supraveghere

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că era necesară numirea urgentă a unui consiliu interimar de supraveghere al Transelectrica și că selecția specialiștilor continuă pentru a numi un consiliu pe termen lung.

„În primul rând, este vorba de un comitet de supraveghere. Noi am fost puși în fața situatiei de a mentine comitetul de supraveghere numit de guvernarea PSD, care urmează să valideze o procedură viciată făcută în baza legii de aprobare a ordonanței 109 și să acceptăm o situatie gravă, în care să ne trezim cu un Consiliu de Administrație si cu un manager selectați de vechea guvernare. Am luat o decizie de a numi temporar un comitet de supraveghere. Evident, vom continua o selecție riguroasă a unor specialiști astfel încât după ce se termină interimatul să numim un comitet care să funcționeze pe pe termen lung. Ne-am confruntat zilnic cu zeci de situații care au reclamat decizii imediate, care dacă nu ar fi fost luate ar fi condus la consecințe extrem de grave pe diverse domenii de activitate”, a afirmat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *