Skip to content
Societate

Schimbări în topul preferințelor românilor pentru munca în străinătate. Italia abia pe locul 10

diasporaro.co.uk

Italia și Spania nu mai sunt țări unde românii preferă să muncească, potrivit unui top al preferințelor compatrioților pentru munca în străinătate, scrie gazetaromaneasca.com.

„Luna aceasta, cele mai multe aplicări ale candidaților s-au înregistrat pentru Germania, Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, Italia și Spania plasându-se abia pe locurile 10 și 11 în topul preferințelor românilor”, a declarat pentru adevărul.ro Bogdan Badea, CEO eJobs.

Interesul românilor pentru angajări care privesc munca în străinătate și joburile remote a atins un nou record în luna septembrie, potrivit uneia dintre cele mai cunoscute firme de recrutare. Aproximativ 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs.ro, din care 7,4% sunt locuri de muncă exclusiv remote și 6,8% se adresează candidaților care vor să lucreze în străinătate.

Jumătate din joburile disponibile se adresează candidaților din București, urmând cele postate de angajatorii din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța. 2.400 de locuri de muncă remote au fost postate în luna septembrie și puțin peste 2.200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”.

La nivel general, domeniile care au suscitat cel mai mult interesul candidaților în luna septembrie au fost retailul, call center / BPO, servicii, IT / telecom și banking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *