Skip to content
Politică

Schimbări la nivelul județului Alba. Zeci de președinți ai birourilor electorale, înlocuiți

" "

Se fac schimbări la nivelul județului Alba. Zeci de preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale de circumscripţie constituite în judeţul Alba au fost înlocuiţi după ce aceştia au invocat motive personale, o situaţie inedită fiind la Baia de Arieş, unde 12 persoane au fost trase la sorţi pentru a ocupa funcţia de locţiitor.

În total, în perioada 8 – 26 aprilie au fost înlocuiţi 17 preşedinţi şi 34 de locţiitori în 18 unităţi administrativ teritoriale.

" "
" "

O situaţie aparte s-a înregistrat la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 6 Baia de Arieş, unde pentru funcţia de locţiitor au fost efectuate 12 înlocuiri. Două dintre acestea au avut loc chiar în aceeaşi zi, la o diferenţă de nici două ore.

Şi în comuna Şibot au fost făcute şase înlocuiri pentru funcţia de preşedinte, iar în Arieşeni au existat patru trageri la sorţi pentru cea de locţiitor.

Au mai fost efectuate înlocuiri ale preşedinţilor în Horea, Mogoş şi Pianu, câte două, respectiv în Ponor, Scărişoara, Săsciori şi Şugag, câte una.

Câte patru înlocuiri ale locţiitorilor au avut loc în Arieşeni şi Horea, câte trei în Mogoş, Ponor, Sălciua, Scărişoara şi Unirea, două în Pianu de Jos şi câte una în Albac, Cenade, Ciuruleasa, Mihalţ, Săliştea, Săsciori, Şugag şi Alba Iulia.

Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie înlocuiţi au fost traşi la sorţi din lista cu persoane înscrise în Corpul experţilor electorali, întocmită de Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit agerpres.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *