Skip to content
Educație

Schimbări majore în învăţământ! Notele obținute de elevi la gimnaziu nu vor mai fi luate în calcul la admitere

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică că media notelor din gimnaziu ar putea să nu mai fie luate în calcul la admiterea la liceu. Acesta a spus că notele și-au pierdut din relevanță.

“În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Referitor la posibile subiecte, ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară. „Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a declarat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se va crea baza legală pentru desfășurarea cursurilor și în format online din toamnă. Odată cu anul universitar 2022-2023, vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a propus instituirea funcției de director administrativ în școli, care să reprezinte o „veritabilă punte de legătură între şcoală şi autoritatea locală”.

Acesta s-ar ocupa „de probleme administrative, de consolidare a legăturii cu primăria, cu autoritatea locală şi să sprijine bunul mers al personalului nedidactic şi didactic auxiliar din şcoală, precum şi legătura cu comunitatea locală”, potrivit Agerpres.

Sorin Cîmpeanu este de părere că directorul administrativ trebuie să dețină „abilități manageriale”, competențe în științe economice, în științele administrației publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *