Schimbări majore în noua lege a salarizării. Cum vor fi acordate sporurile

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Legea salarizării anunță modificări majore pentru bugetari, salariile urmând să fie compuse din două părți, una fixă și una variabilă.

Specialiștii Ministerului Muncii lucrează în prezent la noua lege a salarizării, dar aceasta va fi gata abia anul următor și va fie aplicată abia în anul 2025.

Partea variabilă ar putea consta în bonusurile primite în funcție de rezultatele și de performanțele pe care, de exemplu, cadrele didactice le obțin.

În același timp, și sporurile ar urma să sufere schimbări, potrivit noii legi a salarizării. Bonusurile vor fi acordate numai în situații excepționale.

Legea mai presupune, însă, și alte modificări. Guvernanții au angajat reprezentanți ai Băncii Mondiale pentru a oferi propuneri pentru noua lege a pensiilor, potrivit antena3.ro.

Sursa citată precizează că în actul normativ, ar urma ca pensia minimă să fie eliminată iar punctul de pensie să se actualizeze și să fie de 45% din salariul brut.

Cinci milioane de pensii vor fi recalculate pentru a fi eliminate, în timp, inechitățile

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL