Skip to content
Politică

Schimbări pe lista de miniștri. Sebastian Burduja ar putea fi noul ministru al Digitalizării

Inquam Photos/Octav Ganea

Așa cum PS News a anunțat încă de acum două săptămâni, două schimbări vor avea loc în Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Astfel, liberalii au ajuns la un consens în ceea ce privește numirea ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, la Ministerul Proiectelor Europene, după demisia lui Dan Vîlceanu și se pare că există deja două nume agreate în partid și pentru Ministerul Digitalizării, în persoana lui Sebastian Burduja și a lui Sabin Sărmaș. Totuși, surse politice susțin că cel care are cele mai mari șanse la această oră să fie numit la Ministerul Digitalizării este Sebastian Burduja.

Precizăm că PS News a încercat să îl contacteze pe Sebastian Burduja pentru o reacție, însă acesta nu a răspuns solicitărilor noastre.

Cine este Sebastian Burduja

Președinte al PNL Sector 1, ​Sebastian Burduja a fost numit la începutul lunii consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, activitate care nu va fi remunerată, potrivit unei decizii publicate luni seara în Monitorul Oficial.

Sebastian Burduja a fost vicepreședinte al PNL și președinte al PNL Sector 1, potrivit declarației sale de interese din 15 iunie 2021. În decembrie 2019, Burduja a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice de către premierul liberal de atunci, Ludovic Orban.

Sebastian Burduja a condus Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în 2016 și care în martie 2019 a fuzionat cu PNL.

El s-a întors în 2016 în Romania, după 12 ani petrecuți în străinătate. Din 2012, a lucrat ca expert la Banca Mondială. A studiat la universități de prestigiu, precum Stanford și Harvard.

În 2009, Burduja a fondat Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), iar în 2011 a înființat fundația CAESAR – Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *