Scholz a câștigat în fața extremei drepte în alegerile regionale, dar nu are niciun motiv să sărbătorească

Sursa foto: Facebook - Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a reușit să evite o înfrângere dezastruoasă în alegerile regionale din land-ul Brandenburg, duminică, după ce social-democrații săi i-au învins pe extremiștii de dreapta de la AfD în cadrul unui scrutin considerat crucial pentru Germania, scrie Politico.

Victoria nesperată îi dă lui Scholz, care se străduiește să mențină unitatea guvernului său, o nouă șansă, în condițiile în care extrema dreaptă reușește un avans tot mai mare în contextul ultimelor alegeri. Totuși, cota de popularitate a cancelarului german s-a prăbușit dramatic, iar la fel ca în cazul lui Macron, la începutul verii, partidul său i-a cerut să nu se prezinte în campania electorală, de teama că lipsa sa de popularitate ar putea să-i tragă în jos.

SPD a ieșit pe primul loc la alegerile regionale din Brandenburg, conform primelor proiecții, obținând 30,9%. Pe locul doi sunt neofasciștii AfD cu un scor foarte apropiat de 29,2 procente. Un nou partid populist de stânga a obținut locul al treilea cu 13,5%. Pe locul al patrulea, la distanță mare de primele două clasate se află CDU, partidul conservator mainstream, care conduce sondajele la nivel național și care ar putea reveni la guvernare după patru ani.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: