Scholz îl avertizează pe Putin față de un eventual atac al Rusiei împotriva NATO

Sursă foto: Twitter / Olaf Scholz

Decizia recentă a NATO de a-şi consolida frontiera estică este menită să descurajeze Rusia, a declarat, duminică, cancelarul german, Olaf Scholz, adăugând că ar trebui să fie clar pentru regimul de la Kremlin că Alianţa va fi gata să se apere dacă va fi necesar, relatează Reuters.

Într-un discurs susţinut la Forumul Economic Est-German de la Frankfurt la care a participat şi prim-ministra lituaniană, Ingrida Simonyte, Scholz a spus că Germania a jucat un rol de prim-plan în prezenţa NATO în ţările baltice la frontiera Rusiei, care datează de aproape un deceniu.

„Şi pentru că ameninţarea din Rusia va continua, noi şi alţi aliaţi am decis anul trecut să desfăşurăm unităţi suplimentare în statele baltice şi să cantonăm acolo o întreagă brigadă permanentă în viitor”, a spus Scholz.

„Dar această schimbare în politica de securitate este necesară pentru a arăta Rusiei: suntem pregătiţi să apărăm fiecare centimetru pătrat de teritoriu NATO împotriva atacurilor”, a subliniat el.

Scholz a mai spus că diplomaţia poate fi încununată de succes numai de pe o poziţie de putere, adăugând că este absolut vital ca statele baltice să se poată baza pe deplin pe aliaţii NATO să le sară în apărare în eventualitatea unui atac rus.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: