Scholz li se opune lui Macron şi Erdogan şi pledează împotriva unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza

Erdogan_
Sursa foto: national.ro

Cancelarul german Olaf Scholz se opune unui armistiţiu ”imediat” în Fâşia Gaza şi pledează în favoarea unor ”pauze umanitare”, contrar preşedintelui francez Emmanuel Macron care a cerut Israelului să oprească bombardamentele şi să-i cruţe pe civilii palestinieni, în contextul unei multiplicări în lume a apelurilor în acest sens, relatează AFP.

”Recunosc bucuros că eu nu cred că apeluri la un armistiţiu imediat sau la o pauză lungă, ceea ce ar însemna acelaşi lucru, sunt justificate, pentru că asta ar însemna până la urmă ca Israelul să lase Hamasului posibilitatea să recupereze şi să procure noi rachete”, a declarat Olaf Scholz duminică la o dezbatere organizată de către un cotidian regional, Heilbronner Stimme.

El a pledat, închismb, în favoarea unor ”pauze umanitare”.

Apeluri în favoarea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza, bombardată intensiv de isarel de cinci săptămâni, în urma atacului Hamas de la 7 octombrie, se multiplică.

Olaf Scholz, care se opune unui armistiţiu, adoptă o poziţie contrară ţărilor arabe şi preşedintelui turc, cu care urmează să întâlnească la Berlin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL