Skip to content
București

Școala în scenariul galben. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: Toate clasele sunt dotate cu laptopuri performante pentru a transmite cursurile online

psnews.ro

Contact de PS News, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu vorbește despre condițiile în care elevii se vor reîntoarce la școală, având în vedere faptul că zona pe care o administrează este încadrată în scenariul galben cu învățământul hibrid.

Primarul este optimist și spune că școlile din Sectorul 6 sunt pregătite pentru orice scenariu și pentru orice situație.

„Noi ne-am pregătit pentru orice variantă de lucru, atât pentru prezența copiilor și oricum în scenariul galben clasele 0-4, clasa a 8-a, a 12- a, a 13-a vin integral la școală, deci aici ne-am pregătit să mutăm acele separatoare astfel încât copiii să fie în siguranță”, a spus Gabriel Mutu.

Tot acesta spune că elevii din sector care vor fi nevoiți să înceapă școala în format fizic vor beneficia de toate cele necesare protecției lor.

„Noi le vom asigura inclusiv măști din bumbac, refolosibile, pe care le pot spăla, le pot călca, astfel încât să aibă cu ce veni copiii la școală, inclusiv profesorii și personalul nedidactic.

Toate clasele din școlile din Sectorul 6 sunt dotate cu laptopuri performante, cu camere web, cu licențele necesare pentru a transmite cursurile în online pentru acele clase acele care care pot participa în formatul mixt. Adică jumătate la școală, jumătate de acasă și bineînțeles, restul de echipamente și materiale necesare pentru asigurarea dezinfecției: dezinfectant de mâini pentru copii pentru profesori, preșuri dezinfectante la intrarea în școală, termo-scanere și tot  ce este nevoie astfel încât copiii să fie în siguranță.

Noi am asigurat și asigurăm în continuare cam tot ce este nevoie. Din păcate nu am primit niciun ajutor din partea Ministerului Educației, 0, adică nimic, nicio mască, nici măcar 2 lei pentru un dezinfectant individual pentru copii. Totul a fost asigurat din bugetul propriu și cred eu că lucrurile sunt în regulă”, a spus Gabriel Mutu.

De asemenea, primarul Sectorului 6 critică Direcția de Sănătate Publică din cauza neinformării.

„N-am înțeles care este logica acelui scenariu, înțeleg că suntem la 1,1 cazuri la mia de locuitor pe 14 zile de ciclu epidemiologic, probabil că dânșii au informațiile, dar uite ce înseamnă să nu ne informeze și pe noi, să ne comunice exact ce se întâmplă. Asta este situația cu care ne confruntăm în continuare, un DSP care nu comunică direct cu noi, informațiile mele pe ziua de astăzi sunt că avem la nivelul Sectorului 6, 12 persoane infectate pe zi cu Covid 19, la nivelul sectorului adică la 400.000 de locuitori, nu știu în ce măsură ne putem încadra noi la scenariul 1,1 la mia de locuitori pe ciclul de 14 zile, mă rog, se pare că calculele DSP-ului se fac altfel decât la noi”, a spus Mutu pentru PS News.

Întrebat dacă Sectorul 6 va asigura măști elevilor, primarul spune că pentru asta „Primăria Capitalei a demarat un program pentru o testare voluntară a copiilor și a profesorilor, acolo unde părinții consideră că este de acord să se întâmple acest lucru pentru că nu poți forța pe nimeni să își facă acest test COVID-19”.

Sunt teste PSR, adică au precizia maximă din punct de vedere al rezultatului medical și acolo unde apar probleme, dacă există vreun copil cu simptome covid se intervine cu cadru medical pe care îl avem la unitatea școlară, la fel cadre medicale asigurate de către ASSMB,  pentru a evita izolarea copilului într-o unitate spitalicească, noi am spus că punem la dispoziția părinților efectuarea acestor teste gratuit, astfel încât copilul să nu fie traumatizat de prezența fizică într-un spital Covid”, a conchis edilul.

Ministerul Sănătății a publicat, luni, analiza epidemiologică pe județe și localități care arată rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus la mia de locuitori, date esențiale pentru începerea noului an școlar.

Analiza situației epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică.

Analiza epidemiologică pe județe și localități care arată rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus la mia de locuitori poate fi consultată integral în documentul atașat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *