Skip to content
Societate

Școala începe pe 14 septembrie, dar nu în orice condiții. Raed Arafat: Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală!

Inquam Photos / Octav Ganea

Școlile din România se vor deschide în 14 septembrie, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Acesta a  prezentat trei scenarii în care vor învăța elevii. Acum, și șeful DSU, Raed Arafat, vine cu precizări.

„Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală. Rămâne copilul, vrând, nevrând, un vector de transmitere, iar de aici trebuie să fim foarte atenți ce se întâmplă în școală pentru ca, atunci când merge acasă, să nu fie copilul cer care duce virusul”, a spus Arafat, la Digi 24.

Dacă se respectă regulile, în mod normal riscul trebuie să fie redus la maxim. Dar, aici este necesară colaborarea familiei, părinților.

Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală ca școala să se întoarcă acasă și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a continuat șeful DSU.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *