Skip to content
Educație

“Şcoala online”, la țară. Profesorii trimit elevilor fişele de lucru cu autobuzul

Inquam Photos / Octav Ganea

Școala online rămâne o pauză lungă de la educație, în special pentru copiii din familiile sărace. La Mironeasa, în judeţul Iaşi, 70% dintre elevi nu participă la lecţii. Primesc fişe cu teste pe care, în lipsa explicaţiilor, nu ştiu să le rezolve.

Cristina Botezatu, directorul școlii din Mironeasa: „Au fişe de la toate disciplinele. Au franceză, română, absolut toate disciplinele. Încercăm să le trecem numele, să le împărţim pe zone şi apoi să mergem cu îngrijitorul cu microbuzul şcolar să le distribuim.”

Pentru aproape două treimi din cei 700 de copii care învaţă la şcoala din Mironeasa şcoala online înseamnă un set de fişe cu explicaţii şi exerciţii pe care le primesc o dată pe săptămână.

Din fericire, de acum încolo, Raluca se va putea conecta la orele online. Pentru că are note bune, profesorii au reuşit să facă rost pentru ea de un router de internet. Cu fişele primite o dată pe săptămână se descurca greu în lipsa unor explicaţii venite de la profesori, scrie digi24.ro.

Din cauza veniturilor modeste, pentru mulți alți elevi din Mironeasa şcoala online va continua să existe doar cu numele.

Cristina Botezatu, directorul școlii din Mironeasa: „Chiar m-am întâlnit ieri cu doi copii şi-am luat fişele de la ei. M-am uitat puțin pe fişe şi i-am întrebat de ce nu am rezolvat şi au zis: doamna, dar n-am ştiut! Bun, dar uite, dacă te uitai mai atent găseai rezolvarea. Nu au răbdare, pentru că e drept, când îi duci unui copil un astfel de pachet odată deja spune: doamna, eu nu fac!”

În judeţul Iaşi 30.000 de copii, un sfert din populaţia şcolară, au anunţat încă din septembrie că nu au dispozitive pentru a se conecta la orele online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *