Skip to content
Educație

Școala va începe pe data de 13 septembrie, cu prezență fizică. Ultimele precizări făcute de ministrul Educației

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educației a anunțat marți că școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare.

Școala va începe pe data de 13 septembrie cu prezență fizică. Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limitele de competență, pe condițiile de școli, pe procentul de cadre didactice vaccinate, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii pentru toți elevii. Am dreptul să îmi exprim acest optimism”, a spus Cîmpeanu, adăugând faptul că în paralel trebuie ținut cont și de evoluția epidemiologică.

Cîmpeanu a amintit de inițiativa de a deschide centre de vaccinare la cabinetele școlare.

„Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”, a spus acesta, adăugând că pentru vaccinarea elevilor minori este nevoie în continuare de acceptul părinților.

În ceea ce privește vaccinarea, el a afirmat că nu este „adeptul obligativității”.

„Deși susțin în modul cel mai profund și hotărât importanța vaccinării și avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem capăt acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativității.

Consiliul Național al Elevilor a solicitat marți autorităților din România să anunțe, până la finalul lunii august, cum va începe noul an școlar pe 13 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *