Skip to content
Politică

Şcoli închise din cauza viscolului

Din cauza vremii rele vacanţa multor elevi a fost preungită. Datorită viscolului, şapte şcoli din judeţele  Alba şi Cluj sunt în continuare închise, după ce, în primă fază, la alte 21 de unităţi şcolare din nouă judeţe elevii au fost nevoiţi să rămână acasă, informează B1.

Inspectoratele şcolare judeţene estimează însă că orele pierdute vor fi recuperate, după un grafic aprobat.

Pentru a nu pune în pericol elevii, autorităţile au hotărât prelungirea vacanţei cu o zi în peste 20 de şcoli din ţară. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în 7 unităţi din judeţele Alba şi Cluj.

În judeţul Suceava au fost suspendate cursurile la unităţile de învăţământ din comuna Musenita, este vorba despre şcoala generala Bainet, şi şcoala primară Văscăuţi şi grădiniţele aferente acestor unităţi de învăţământ, fiind afectati de această măsură 134 de persoane, atat elevi cat si prescolari.

 

Reprezentanţii prefecturii judeţului Suceava au spus că deși drumurile nu sunt închise, traficul se desfășoară cu dificultate din cauza zăpezii. Şi tot din cauza vremii, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în mai multe zone din județul Suceava, fiind afectați 3.500 de abonați din zona Rădăuți și 400 din zona Vicov -Putna.

Probleme au fost şi în şcolile din judeţul Iaşi. 50 de elevi din comuna Cucuteni nu au mai ajuns la cursuri, din cauza viscolului, în timp ce alţii au fost trimişi acasă pentru a ajunge în siguranţă. La Şcoala Gimnazială „Muncelul de Sus”, copiii nu au mai fost chemaţi la ore după ce curentul a fost oprit şi nu s-au putut încălzi sălile de clasă. Orele au fost suspendate şi în comuna Româneşti, după ce profesorii navetişti nu au reuşit să ajungă la serviciu din cauza viscolului, informează B1.

Sursa foto libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *